Algida Konya üretime başladı

Algida, geçen yıl temelini attığı ve 95 milyon avronun üzerinde yatırım yaptığı Konya'daki dondurma fabrikasını faaliyete geçirdi.

Algida Konya üretime başladı
Unilever'den yapılan açıklamaya göre, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika, Unilever’in Çorlu’daki fabrikasını tamamlayan bir tesis olacak. Konya Fabrikası, tüm dünyada Unilever’in 35’inci dondurma üretim tesisi olma özelliğini taşıyor.

Unilever’in Konya Fabrikası, yağmur suyunun yeniden kullanımı, ısı geri kazanımı, yerinde atık ayrıştırma gibi ileri düzeyde çevre sistemlerini uygulayarak dünyadaki ilk  Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikalı dondurma fabrikası olmayı hedefliyor. Fabrika ayrıca, ilk gününden itibaren "sıfır katı atık" hedefini gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Unilever Gıda Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Unilever’in 190’ı aşkın ülkede hizmet verdiğini ve Türkiye’deki geçmişinin 100 yıl öncesine dayandığını belirterek, bu fabrika yatırımının genel olarak Türkiye ekonomisine önemli bir katkı olmasını umduklarını ifade etti.  Algida Konya Fabrikasının, modern altyapısı, ileri teknoloji donanımı ve LEED sertifikası hedefiyle geleceğin dondurma fabrikası olma yolunda ilerlediğini dile getiren Seçkin, bu yatırımın Unilever’in Türkiye ekonomisinin gelişimine güveninin de somut bir göstergesi olduğunu bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52