Üç ürünü tüketirken dikkat edin!

Et, yumurta, süt ve süt ürünlerinin ağırlıklı kullanıldığı beslenme alışkanlığının insan hayatı üzerinde sigara içmek kadar zararlara yol açtığı iddia ediliyor.

Üç ürünü tüketirken dikkat edin!
Son yapılan bir araştırmaya göre et, yumurta, süt ve süt ürünlerinin ağırlıklı kullanıldığı beslenme alışkanlığı insan hayatı üzerinde sigara içmek kadar zararlara yol açıyor.

Araştırma, yüksek miktarda hayvansal ağırlıklı protein tüketen 65 yaş altı insanlarda kanser ve diyabetten ölüm riskinin dört kat daha arttığını ortaya koydu. Bu da 18 yaş için ölüm riskinin iki katına çıkması demek. Beslenme uzmanları ise araştırmanın sonuçlarına dair konuşmak için henüz erken olduğu görüşünde.
Araştırma, proteinin fasulye ve baklagillerlerden alındığında zararlı etkilerin yok olduğunu, fakat buna rağmen yüksek proteinle beslenen orta yaş üstü insanlarda kanser riskinin üç katı daha fazla görüldüğünü söylüyor. Hayvansal protein tüketen orta yaşlı insanlar kanser, diyabet ve hastalıklardan ötürü erken ölürken, aynı tür beslenen yaşlılar daha sağlıklı yaşıyor.Uzmanlar araştırmalara dayanarak orta yaşlı insanların yüksek proteinle beslenmesinin zararlara yol açabileceği konusunda hem fikir. Kan testleri, IGF-1 diye bilinen büyüme hormonun vücuttaki protein miktarıyla ilgili olduğu, fazla proteinin bu hormonu arttırdığı ve kanser riskini arttırdığı ve tümör oluşumuna neden olduğunu söylüyor.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 14:38

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52