Bakliyat fiyatını simsar mı belirliyor?

Bakliyat ürünlerinde tedarik sıkıntısının yaşanmadığını söyleyen Bakan Eker, yaşanan fiyat dalgalanmalarının spekülatif amaçlı olduğunu söyledi.

Bakliyat fiyatını simsar mı belirliyor?
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “kuru fasulye” ve “et” fiyatlarına ilişkin, “Bakliyat ürünlerinde üretim azlığı ve piyasada mal sıkıntısı söz konusu olmayıp, son dönemde yaşanan fiyat dalgalanmaları spekülatif amaçlıdır” değerlendirmesini yaptı. 

Bakan Eker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, “Artan kuru fasulye fiyatları nedeniyle vatandaş tenceresinde kuru fasulye kaynamamakta patates doğrayamamaktadır. Et fiyatları ise malum vatandaşa ne yemesini nasıl beslenmesini tavsiye etmektesiniz?” içerikli soru önergesini cevaplandırdı.
Soru önergesini yanıtlayan Bakan Eker, bakliyat ürünlerinde üretim azlığı ve piyasada mal sıkıntısı söz konusu olmayıp, son dönemde yaşanan fiyat dalgalanmalarının spekülatif amaçlı olduğunu belirterek, “Bakanlığımızca bu kapsamda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla gerekli açıklamalar yapılmakta ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Aynı şekilde bakanlığımızca et fiyatları da günlük olarak takip edilmekte ve mağduriyet yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmaktadır” dedi. 

Fiyatlara ilişkin soruya da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, tarımsal ürün fiyatlarının serbest piyasa ekonomisi şartları içerisinde oluştuğuna işaret ederek, “Bakanlığımızın doğrudan ürün fiyatlarına müdahale etme imkanı bulunmamaktadır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2014, 16:09

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52