Depremzede çiftçiye 4 müjde birden!

Gıda, Tarım ve Hayvanclık Bakanı Mehdi Eker Van'da zarar gören çiftçilere 4 ayrı müjde verdi. Zararların nasıl karşılacağını ayrıntılı olarak anlattı.

Depremzede çiftçiye 4 müjde birden!
Gıda, Tarım ve Hayvanclık Bakanı Mehdi Eker çiftçilere şu müjdeleri verdi... Eker yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Çiftçilerle bakanlığımızın yaptığı uygulamalardan biri çiftçi borçlarının ertelenmesi gerçekleşti.

İkinci olarak telef olan hayvanlar ayni olarak verilecek. Kaç hayvan telef olduysa aynı cins hayvanlar çiftçimize verilecek.

Üçüncü olarak depremde ahırları yıkılan vatandaşlarımıza çadır ahır yapıyoruz. yarın ilk çadırlarımızı kuracağız... 140 metrekare büyüklüğünde içerisinde yem ve suyu bunulan ahırları kendilerine vereceğiz.

Aynı zamanda kış şartlarında hayvancılıkyapabilecek bir duruma getirilecek. Aynı zamanda mevsim şartlarından etkilenmeyecek çadırları da çiftçilerin barınması için kuracağız...

Sıcak yemek ve gıda tedariği ile ilgili hizmetlerimiz devam ediyor. Hem tedarik anlamında hem de hijyenik gıda olarak dağıtım devam ediyor. Zirai anlamdaki kayıplar yapılıyor. Hasar tespitlerine göre gereken yapılacaktır”.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52