Tadımlık bile kalmadı!

Gaziantep'teki baklavacılar talebe yetişemeyince tezgâhlar boş kaldı. Güllüoğlu'nun sahibi Nejat Güllü, "Sadece Arife günü için 1000 tepsi baklava ürettik ve sattık" dedi.

Tadımlık bile kalmadı!
Kurban Bayramı tatili bu yıl kısa olunca tatile gitmek yerine akraba ziyaretlerini tercih edenler baklava satışlarını da patlattı. Öyle ki baklavanın memleketi Gaziantep'te üreticiler tadımlık baklava bile kalmadığını söylediler. Bayram tatili için akraba ziyaretine giden Tuba Aydın, "Koca Antep'te hangi baklavacıya gittiysek baklava kalmadığını söylediler. Şaştık kaldık. Saat 14.00'te ürettiklerini hemen satıp dükkanı kapatıyorlar" dedi. Güllüoğlu'nun sahibi Nejat Güllü'nün söyledikleri vatandaş Tuba Aydın'ın söylediklerini doğruluyor. Her bayram benzer yoğunluklar yaşadıklarını ancak bu kez çevre ülkelerden ve şehirdışından gelen talebin arttığını söyleyen Güllü, sadece Arife günü için 1000 tepsi baklava ürettiklerini belirtti. Güllü, "80 usta 18 saat çalışıp baklava yaptı. Yoğunluk arttığında usta sayısını artırdığımız da oluyor" dedi. TALEP YÜZDE 25 ARTTI

Gaziantep'in en meşhur baklavacılarından İmam Çağdaş'ın sahibi Burhan Çağdaş da bu yıl talebe yetişemediklerini söyledi. Şehirdışından en fazla İstanbul, İzmir ve Ankara'nın yanı sıra Konya, Adana ve Kayseri'den sipariş geldiğini ifade eden Çağdaş, şunları söyledi: "Günde 300 tepsi ürettiğimiz halde siparişlere yetişemiyoruz. Geçen yıla oranla talepte en az yüzde 25 artış var." Gaziantep'te yerleşik Ayıntap Baklava'nın yetkilileri de yüksek talep nedeniyle mesai saatlerini artırdıklarını ertesi günün siparişlerine yetişebilmek için gece geç saatlere kadar çalıştıklarını dile getirdi.

USTALARA GECE MESAİSİ

Koçak Baklava'nın sahibi İbrahim Koçak ise aşırı yoğunluktan bazen telefonlara bile cevap veremediklerini söyledi. "Baklava stok yapılması mümkün olmayan bir ürün olduğu için ustalar günlük baklava için ara vermeden çalışıyorlar. Zaten siparişler 1 hafta önceden gelmeye başladı. Günlük baklavayı hem Gaziantep'e hem de şehirdışına ulaştırmaya çalışıyoruz" diyen Koçak, ekstra üretim yaptıkları halde baklava yetiştiremediklerini ifade etti. Koçak, otobüslerle baklava taşıdıklarını söyledi.

Pınar Çelik - Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52