Şişko değil, artık obez oluyoruz!

Çıkar amaçlı reklam politikalarıyla yanlış yönlendirilen Türkiye'de hızla artan obezite hastalığı geleceğimizi tehdit ederken, medya artan obezite hastalığını bakın nasıl gördü.

Şişko değil, artık obez oluyoruz!


Gıdavitrini - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, katıldığı bir programda çocuklardaki obezite artışına dikkat çekerek her 10 çocuktan birinin obez olduğunu açıkladı. Medya Takip Merkezi (MTM), obezite hastalığının medyadaki yerini araştırdı. İşte detaylar…
Vücutta sağlığı bozacak ölçüde aşırı ve anormal yağ birikmesi olarak bilinen obezite, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık problemi olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde çocuklardaki obezite artışına dikkat çeken Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2013'te yüzde 8,3 olan obez çocuk oranının 9,9'a yükseldiğini açıkladı. Bunun yanı sıra, "Yani yaklaşık olarak her 10 çocuktan biri obezdir" dedi. Konuşmada dikkat çeken bir diğer başlık ise reklamların çocuklarda görülen obezite hastalığına etkisi oldu.

Bu hastalığın, özellikle gelişmiş ülkelerde tüketilen gıda ürünlerine bağlık olarak yaygınlık gösterdiği biliniyor. Sağlık uzmanları, erken yaşta düzenli beslenmenin önemini vurgulayarak hareketli yaşam tarzının benimsenmesi konusunda uyarıyor. Bazı uzmanlar ise hastalığın diyet eşliğinde egzersiz veya cerrahi yöntemler uygulanarak tedavi edilebileceğini belirtiyor.

Medya Takip Merkezi (MTM) Kasım ayı boyunca medyada yer alan haberleri inceleyerek, haberlerin obezite hastalığına olan ilgisini araştırdı. Rapora göre, Kasım ayı boyunca obezite ile ilgili yazılı basında 3 bin 477, görsel basında 430, internet medyasında 7 bin 106 olmak üzere toplamda 11 bin 13 haberin olduğu tespit edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 12:11

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52