Sodayı bardakla içmeyin

Özellikle insanlar tarafından hazmı kolaylaştırdığı için yemeklerden sonra tüketilen sodanın tüketilme şekliyle ilgili beslenme uzmanları uyarılarda bulunuyor.

Sodayı bardakla içmeyin


Gıdavitrini - İçinde çözülmüş karbondioksit gazı bulunan sodanın vücuda birçok faydası bulunuyor. Özellikle insanlar tarafından hazmı kolaylaştırdığı için yemeklerden sonra tüketilen sodanın içerisinde magnezyum, sodyum, potasyum gibi mineraller insan vücuduna fayda sağlıyor. Peki soda nasıl içilmeli? Soru biraz garip gelebilir ancak beslenme uzmanları insanların çoğunun sodayı yanlış içtiğini söylüyor.

Bardakta değil şişede
Şişesinde tüketilen sodanın kapağı açıldığında herhangi bir kabarcıklaşma meydana gelmiyor ancak bardağa boşaltıldığında aşırı bir köpürme meydana gelip, maden suyundaki gaz (Co2) kaçıyor. Bu duruma neden olan en önemli etken ise bulaşık makinesinden çıkan bardakların yeterince streil olmaması. Dolayısıyla soda bardağa boşaltıldığı an mineral ve vitaminleri kaybediyor.

Uzmanlar sodanın bardakla değil kendi cam şişesinden içilmesi gerektiğini çünkü bardağa koyarken aşırı köpüklenmesi maden suyundaki gazın kaçmasına neden olduğunu belirtiyorlar. Bu şekilde içilen maden suyu, hem vücudumuzun sağlığını koruyor hem de cildin genç ve taze kalmasına yardımcı oluyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 12:16

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Necdet Buzbaş
Necdet Buzbaş - 6 yıl Önce

Bardağın steril olmamasından değil kapak açılınca basınç azalır,karbondioksitin çözünürlüğü azalır.Ortamı terkeder

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52