Metro'dan örnek sağlık testi

Metro Toptancı Market’in, 2008 yılından bu yana satışa sunduğu tüm kırtasiye ürünlerini bilimsel testlere tabi tutarak, sağlığa zararı olmayan ürünlere raflarında yerdiği bildirildi.

Metro'dan örnek sağlık testi
Metro’dan yapılan açıklamada, 2008 yılında test yapılan ürünlerin yüzde 17’sinin kanserojen madde içerirken, 2011 yılında zararlı kimyasal tespit edilen ürünlerin oranının yüzde 6,5’e geriledi, ancak bu süreçte yayınlanan koruyucu tebliğe rağmen sağlık sorunlarına neden olan kimyasal maddelerin tehdidinin devam ettiği kaydedildi.

Metro Toptancı Market Gıdadışı Satınalma Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Selma Zaim, zararlı kimyasallara karşı Nisan 2011’de yayınlanan tebliğle sağlıklı ürünler konusunda çok önemli bir adımın atıldığını belirterek, "Metro bu tebliğin çıkarılması sürecinde destek vermiştir. Bu konuda birçok şirketin hassasiyet göstermeye başladığını görüyoruz. Ancak yine de kanserojen madde içeren ürünleri piyasada görmek bizi üzüyor" dedi.

Açıklamada, Metro’nun çalışmaları sonucunda, plastiği yumuşatmak için kullanılan ve insan sağlığına büyük oranda zarar veren fitalat maddesinin, çıkarılan tebliğle çocuk bakım gereçleri, kalemler, defterler, silgi, yapıştırıcı, makas, kalemtıraş, yağmurluklar, spor ayakkabılar, plastik terlikler gibi ürünlerde kullanılmasının yasaklandığı hatırlatıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52