Bal ve tarçının faydaları neler

Tabiatın insan için iki mucize hediyesi olan bal ve tarçın kombinasyonu, bağışıklıktan kiloya, sivilceden kalp hastalıklarına sağlığımız için inanılmaz etkiler yapıyor.

Bal ve tarçının faydaları neler


Gıdavitrini - Bağışıklıktan kiloya, sivilceden kalp hastalıklarına birçok faydası var. Doğanın bize sunduğu sayısız mucizeden sadece iki tanesi; bal ve tarçın kombinasyonu. Bal ve tarçın, bağışıklıktan kiloya, sivilceden kalp hastalıklarına kadar sağlığımız için inanılmaz etkiler yapıyor.
İşte bal ve tarçının faydaları.

Bağışıklık sistemini güçlendirir
Bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan korpuskülleri de güçlendirir.

Ballı tarçın tarifi:
1 çorba kaşığı bala, çeyrek tarçın tozu ekleyip karıştırın. Bunu günde iki kez tüketin. İsterseniz, 1 limonun suyu ile bir bardak ılık suyla karıştırıp içebilirsiniz.

Sivilcelere iyi gelir

Bal ve tarçın karışımı sivilceleri azaltmaya ve ciltteki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. Ayrıca bal cildi nemli tutar ve sivilceye sebep olan tıkanmış gözenekleri temizler.

Sivilceler için maske:
1 tatlı kaşığı bala yarım çay kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. Sivilceli bölgelere sürün.10 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu uygulamayı günde bir veya iki kez tekrarlayın.
Uykunuzu düzene sokar
Bal ve tarçının anti- inflamatuar özellikleri sayesinde boğazdaki rahatsızlıklar giderilir. Böylece kişi rahat bir uyku çeker.1-2 çay kaşığı tarçın tozunu bir fincan sıcak su ile karıştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı bal ekleyip, yatmadan önce her gün için. Bu tarifi süt ile de yapabilirsiniz.

Kalp hastalıklarına iyi gelir
Bal ve tarçın kalp sağlığınızı iyileştirmede anahtar rol oynar. Her sabah tükettiğiniz bal ve tarçın arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olmak için, tostunuza biraz bal katıp, tarçın tozu serpiştirin.

Kilo vermenize yardımcı olur
Tarçın, metabolizmanızı çalıştırmaya yardımcı olur ve canınızın şeker çekmesini azaltır. Ayrıca kandaki glikoz seviyesini dengeleyip bedeninizdeki fazla yağ ve sıvıyı atmanıza yardımcı olur.

Öksürüğe iyi gelir
Soğuk algınlığı şikâyeti olanlar, tarçınla karıştırılmış bir kaşık ılık balı tüketsinler. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü yok eder, soğuk algınlığını tedavi eder ve sinüsleri temizler.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 01:28

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52