Gıdavitrini - Almanya üzerinden Hollanda'ya giden milyonlarca
yumurta, yüksek oranda fipronil (hayvanlara verilen ve insan için zehirli kabul edilen dış parazit ilacı) içerdiğinin ortaya çıkması üzerine toplatıldı.
BÖBREK, TİROİD VE CİĞER HASARLARINA YOL AÇIYOR
Hollanda'da 180 çiftlik geçici olarak faaliy
etini durdururken yetkililer sor
unun boyutunu öğrenebilmek üzere inceleme başlattı.
Hollanda gazetesi Trouw'a göre; yetkililer zehirli yumurtaların İngiltere, Fransa ve Polonya'ya da gönderilmiş olabileceğinden endişeleniyor, ancak henüz bu yönde yapılmış herhangi bir bildirim bulunmuyor.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre; fibronil, sürekli alınması halinde, insanda böbrek, tiroid ve ciğerlerde hasara yol açabiliyor.
'YUMURTALARI KONTROL EDEMİYORUZ ÇÜNKÜ HEPSİ YENİLDİ'
Bir diğer gazete De Volkskrant ise; söz konu
su bileşenlerin Hollanda çiftliklerinde yıllardan beri kullanıldığını aktardı. Hollanda Gıda ve Ürün Denetleme Otoritesi (NVWA) ise gazeteye konuşarak yumurtaların bu dönem zarfında müşterilere satılıp satılmadığını söyledi.
NVWA sözcüsü, “Bunu kontrol etmemizin bir yolu yok çünkü yumurtalar yenildi” diye konuştu. NVWA geçen
pazartesi durumla ilgili bir açıklama yaparak
tüketicileri özellikle 27 çiftlikten uzak durmaları yönünde uyarmıştı.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!