Az su içmek erken doğum riskini artırıyor

İkiz bebek bekleyen anneler, diğer anne adaylarına göre demir, kalsiyum, omega yağ asitleri ve protein eksikliğini daha fazla yaşıyor.

Az su içmek erken doğum riskini artırıyor
International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin, ikiz gebeliklerde yetersiz su tüketiminin erken doğum riskine neden olduğunu söylüyor. İrkin, ikiz gebeliklerde son aylarda günlük üç litre su tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.
Gebeliğin son üç ayı içinde sıvı tüketiminin daha fazla önem kazandığını ifade eden İrkin, "İkiz gebelerde bu dönemde plasentadaki su oranı önemlidir. Gebeliğin ilk aylarında ortalama iki litre su tüketimi yeterli iken son aylarda bu değer ikiz gebeliklerde yeterli olmuyor, bu nedenle günlük üç litre su tüketilmeli." diyor.
Dilem İrkin'e göre demir eksikliği karşısında demir içeren besinle birlikte yanında mutlaka C vitamini içeren bir besin alınmalı. Yüksek oranda cıva içermesi nedeniyle büyük balıklar yerine küçük balık tercih edilmeli. Hamileliğin son 3 ayında haftanın en az 2 günü balık tüketilmeli.
Zaman

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52