Her yıl 2 milyar çöpe gidiyor!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın ekmek israfıyla ilgili sözleri dikkatleri bir kez daha açlık tehlikesine çevirdi!

Her yıl 2 milyar çöpe gidiyor!
Türkiye genelinde yaşanan fırın enflasyonunun ekonomiye zarar verdiğini belirten Balcı, "Türkiye'de her gün 7 milyon ekmek israf edilmektedir. Bu 7 milyon ekmeğin maalesef 2,5-3 milyonu fırınlardaki israftır. İsrafı engellememiz için fırın enflasyonunun önüne geçmemiz gerekiyor. Aksi takdirde hijyen ve sağlıklı ortamda ekmek üretme imkânını kaybetmiş olacağız." dedi.
HALK EKMEK TEPKİSİ
Federasyon tarafından Samsun My House Otel'de düzenlenen 'Karadeniz Bölge Toplantısı'na verilen arada basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Balcı, Türkiye genelinde yaşanan mesleki sorunları Karadeniz'de de gördüklerini anlattı. Tarım Bakanlığı ile başlatılan hijyen eğitimi konusunda gerekli başvuruların illerden alındığını, konuya hassasiyet gösterdiğini vurguladı. Samsun'da açılan halk ekmek fabrikasının fırıncı esnafı tarafından tepkiyle karşılanmasına da değinen Balcı, "Son derece yanlış olan uygulamaya sesiz kalınması söz konusu değil. Türk fırıncı esnafı, bu mağduriyeti yaşayan Samsun esnafının yanındadır." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52