Yerli patates tohumu toprağa düştü!

TİGEM ve Doğa Tohumculuk tarafından Sivas Ulaş Tarım İşletmesi arazisinde üretilecek sertifikalı patates tohumu ekim töreni yapıldı.

Yerli patates tohumu toprağa düştü!
Gıdavitrini - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Sivas'ta üretilecek genç ve kaliteli patates tohumluklarının çiftçilere daha ucuz fiyattan dağıtılacağını söyledi. Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile Doğa Tohumculuk Şirketi’nin Sivas’ta Ulaş Tarım İşletmesi arazisinde ortak üreteceği sertifikalı patates tohumu ekim törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Müsteşar Mirmahmutoğulları, Sivas ve çevresinin, patates tohumu üretimi için dünyanın en iyi iklimine sahip olduğunu belirtti.
Ulaş Tarım İşletmesi’nde 30 bin dekar araziyi patates tohumu üretimi için ayırdıklarını dile getiren Müsteşarı Mirmahmutoğulları, ilk etapta 380 dekar arazide bir ve ikinci kademede tohum üretileceğini, 2013 yılından itibaren ise çiftçilere dağıtılacak üçüncü kademedeki tohumlukların daha geniş alanlarda üretileceğini söyledi.
Yurt dışından altıncı ve yedinci kademede patates tohumluğu ithal edildiğine dikkati çeken Müsteşar Mirmahmutoğulları, “TİGEM’in ve özel sektör ile ortaklaşa yürüteceği bu proje ile biz üçüncü ve dördüncü kademede patates tohumu üreteceğiz ve bu tohumlukları da daha ucuz fiyattan çiftçilerimize dağıtacağız. Böylece çitçilerimize hem daha genç ve kaliteli tohum sunacağız, hem de bu konudaki yurt dışına bağımlılığı azaltacağız” dedi.
Müsteşar Mirmahmutoğulları, proje ile 90 milyon liralık kaynağın yurt içinde kalacağını, üreticilere yerli patates tohumu tedarik edileceğini ve böylece ortaya çıkacak alternatif üretim alanları ile de istihdama olumlu katkı sağlanacağını dile getirdi.
Patates tohumluğu ekim töreninde; Sivas Valisi Ali Kolat, TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Metin Suerdem, Hayvancılık Genel Müdürü Ali Karaca, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, Sivas Tarım İl Müdürü İhsan Aslan, Ulaş Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Doğa Tohumculuk yetkilileri ile çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52