Kızartma yağına yeni yönetmelik

Gıda üretim ve perakende işyerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlarla ilgili yönetmelik yürürlüğe girdi.

Kızartma yağına yeni yönetmelik
Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, 'Kızartmada Kullanılmakta Olan Katı Ve Sıvı Yağlar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı Gıda üretim ve perakende işyerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağların resmi kontrollerindeki özel hijyen gerekliliklerini belirlemek amacıyla hazırlanan yönetmelik, gıda üretim ve perakende işyerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağları kapsıyor.
Buna göre kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağların kızartma sıcaklığı maksimum sıcaklığı 180 derece olacak.
Polar madde yüzde 25’i, asit sayısı 2.5 gramı aşmayacak. Yönetmeliğe ait hükümlerin resmi kontrolleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacak.
Polar madde veya asit sayısı aşılmış olan yağlar hiçbir şekilde gıda olarak kullanılamayacak.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52