Buğrahan Kırımlı / Gıdavitrini
Türkiye'nin en önemli
mutfakları arasında yer alan
Konya mutfağı, emsalsiz
lezzetleriyle damakları
tatlandırıyor. Geleneksel Konya Mutfağı’nın İstanbul'daki önemli temsilcilerinden Mis Konyalı, Bamya Çorbası,
Etli Ekmek, Fırın Kebabı,
Tirit Kebabı, Sac Arası
Tatlısı gibi Konya'nın sıra dışı lezzet hazinelerini misafirlerine
sunuyor.
Geleneksel Türk mutfağının farklı lezzetlerini de menüsüne ekleyen Mis Konyalı Lokantası'nın Genel Müdürü Süleyman Ezeroğlu, "Geleneksel Konya mutfağının emsalsiz lezzetlerini, Mevlevi öğr
etileriyle harmanlayarak ve geleneklere bağlı kalarak tüm insanlara tattırmak, Mis Konyalı’nın varlık sebebidir." şeklinde konuşuyor.

Ümraniye Küçüksu Caddesi'nde hizmet veren ve farklı bir üretim anlayışıyla mutfağını konumlandıran Mis Konyalı, "en iyi ürün için en iyi hammadde" bilinciyle,
kırmızı et,
un, peynir,
tereyağı, süzme
yoğurt başta olmak üzere bir çok ürünü doğal haliyle Konya yöresinden tedarik ediyor.
Sabahları
açık büfe kahvaltı imkanı da sunan Mis Konyalı Lokantası,
gıda güvenliği ve geleneksel lezzetlerin korunması konusunda oldukça iddialı. Bu konuda görüşlerini paylaşan Ezeroğlu, "Katkılı ürünler, hazır gıdalar ve hızlı yemek tehlikesiyle çepeçevre sarıldığımız günümüzde; güvenilir gıda ile güvenli yarınlar prensibine sadık kalarak, küllenmeye yüz tutmuş Anadolu lezzetlerini keşfedip lezzet tutkunlarının beğenisine sunmak, Mis Konyalı ruhunu hep canlı tutacaktır." ifadelerini kullanıyor.
Geleneksel Konya Mutfağı sloganıyla İstanbul Ümraniye'de damakları şenlendiren Mis Konyalı Lokantası'nın menüsü hayli zengin. Ağırlıklı olarak Konya yöre
sinin lezzetlerini vitrine çıkartan mekanda, Paşa Çorbası, Bamya Çorbası, Etli Ekmek, Bıçakarası, Fırın Kebabı ve Sac Arası tatlısı ilk göze çarpan lezzetler...
Bu özel lezzetleri tatmak isteyenlere önemli bir uyarı yapalım. Ürün, servis ve hizmet kalitesini eksiksiz almak ve lezzetin keyfini çıkarmak için, öğle yoğunluğundan sonra Mis Konyalı'ya uğramalısınız.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!