Konya lezzetleri bu sofrada buluştu

Etli Ekmek, Tandır Kebabı, Bamya Çorbası, Sac Arası Tatlısı... Adeta bir lezzet hazinesi olan Konya yöresi, kaybolan lezzetlerimizi gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

Konya lezzetleri bu sofrada buluştu


Buğrahan Kırımlı / Gıdavitrini
Türkiye'nin en önemli mutfakları arasında yer alan Konya mutfağı, emsalsiz lezzetleriyle damakları tatlandırıyor. Geleneksel Konya Mutfağı’nın İstanbul'daki önemli temsilcilerinden Mis Konyalı, Bamya Çorbası, Etli Ekmek, Fırın Kebabı, Tirit Kebabı, Sac Arası Tatlısı gibi Konya'nın sıra dışı lezzet hazinelerini misafirlerine sunuyor.

Geleneksel Türk mutfağının farklı lezzetlerini de menüsüne ekleyen Mis Konyalı Lokantası'nın Genel Müdürü Süleyman Ezeroğlu, "Geleneksel Konya mutfağının emsalsiz lezzetlerini, Mevlevi öğretileriyle harmanlayarak ve geleneklere bağlı kalarak tüm insanlara tattırmak, Mis Konyalı’nın varlık sebebidir." şeklinde konuşuyor.

Ümraniye Küçüksu Caddesi'nde hizmet veren ve farklı bir üretim anlayışıyla mutfağını konumlandıran Mis Konyalı, "en iyi ürün için en iyi hammadde" bilinciyle, kırmızı et, un, peynir, tereyağı, süzme yoğurt başta olmak üzere bir çok ürünü doğal haliyle Konya yöresinden tedarik ediyor.

Sabahları açık büfe kahvaltı imkanı da sunan Mis Konyalı Lokantası, gıda güvenliği ve geleneksel lezzetlerin korunması konusunda oldukça iddialı. Bu konuda görüşlerini paylaşan Ezeroğlu, "Katkılı ürünler, hazır gıdalar ve hızlı yemek tehlikesiyle çepeçevre sarıldığımız günümüzde; güvenilir gıda ile güvenli yarınlar prensibine sadık kalarak, küllenmeye yüz tutmuş Anadolu lezzetlerini keşfedip lezzet tutkunlarının beğenisine sunmak, Mis Konyalı ruhunu hep canlı tutacaktır." ifadelerini kullanıyor.

Geleneksel Konya Mutfağı sloganıyla İstanbul Ümraniye'de damakları şenlendiren Mis Konyalı Lokantası'nın menüsü hayli zengin. Ağırlıklı olarak Konya yöresinin lezzetlerini vitrine çıkartan mekanda, Paşa Çorbası, Bamya Çorbası, Etli Ekmek, Bıçakarası, Fırın Kebabı ve Sac Arası tatlısı ilk göze çarpan lezzetler...

Bu özel lezzetleri tatmak isteyenlere önemli bir uyarı yapalım. Ürün, servis ve hizmet kalitesini eksiksiz almak ve lezzetin keyfini çıkarmak için, öğle yoğunluğundan sonra Mis Konyalı'ya uğramalısınız.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 13:12

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52