Perakende sektöründen hükümete feryat

Perakendecilerin Kartepe buluşmalarında konuşan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün, dünya devleri ile korumasız mücadele ettiklerini söyledi.

Perakende sektöründen hükümete feryat
Türkiye Perakendeciler Federasyonu, perakende sektörünü büyüteç altına aldığı Kartepe zirvesi başladı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Ayün, dünya devleri ile rekabet eden sektörün korumasız olduğunu söyledi. Selamet Aygün, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı Perakendecilerin Kartepe Buluşmalarının açılışında şunları söyledi:

“Her ay Anadolu’da bir ilde toplanıyoruz, yılda bir kez de bütün sektörü değerlendirdiğimiz bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da “Hem yerlisiniz, hem yerelsiniz niçin Davosu diyorsunuz” dedi. Bundan sonra “Kartepe Perakende Buluşmaları” adını koyduk.

Biz bu organizasyonlarımızı sektörümüzün büyümesi ve teknolojik altyapıyı oluşturması için düzenliyoruz. Kartepe’de stratejik ilişkiler gelişkirmeyi, yerel perakendenin önündeki engelleri ve fırsatları fark edip tedbirler almayı ve yeni üyeler kazandırmayı hedefliyoruz.

Şirketlerin üst düzey yöneticileri ve satın alma sorumluları katılıyor. İkinci günün sonunda da Ali Poyrazoğlu bazı şeyleri mizahi çerçevede sunacak.

Bizler KOBİ tanımına uymuyoruz, KOBİ’lere sunulan teşviklerden istifa edemiyoruz. Üstelik de dünya devleri ile rekabet ediyoruz. Rakiplerimiz hem dünya devi, hem de arkalarında dünyanın en büyük ülkeleri var. Dahası dünyanın en rekabetçi bankaları yanlarında. Biz hiç değilse kamu bankalarından uygun krediler alabilmemiz sağlanmalı.

Geçtiğimiz yıllarda fındıkta benzeri bir organizasyon yaptık. Mercimekte de emniyet sübaplığı yaptık. 1.90 2.20 Ette KDV yüzde 1’e indi. Ama sadece toptan fiyatlarda yapıldığı için perakendeye yansımadı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52