Erzurum'da gıda denetimi sürüyor

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, il genelinde yaklaşık 8 bin işyerini denetledi. Denetimlerde 106 işletmeye idari para cezası kesti.

Erzurum'da gıda denetimi sürüyor
Erzurum Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı 23 ekip ve yaklaşık 50 gıda denetim uzmanı tarafından, il genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetlendi.

İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. İl ve ilçe müdürlüklerince 2013 yılı içerisinde denetim ve kontrol hizmetleri kapsamında, 511 gıda ve gıda ambalajı üreten işletme, 4 bin 293 gıda satış ve toplu tüketim yeri ve 5 adet yem fabrikasına yönelik olmak üzere, toplamda 7 bin 687 kez denetim yapıldı.

Denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuvarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı.

Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi.

Ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili mercilere kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan ‘Alo 174 Gıda Hattı’na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru oldu. Başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası düzenlendi.

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2014 yılında da gıdaya yönelik denetim ve kontrol hizmetlerinin artarak ve etkin bir şekilde devam edeceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 18:41

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52