Bakkallar Teda Global’le büyüyecek

Mahalle bakkallarını Teda Global markası altında toplayarak küresel perakende devlerine rakip olmayı hedefleyen firma 2016'da üye sayısını 145 bine çıkarmayı ve 10 milyar TL ciro bekliyor.

Bakkallar Teda Global’le büyüyecek
Gıdavitrini - Teda Global Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Taner Karamollaoğlu, geçen yıl tanıtımı ve pilot uygulaması yapılan "Teda Global Verimli Tedarik Sistemi"nin yurt çapında yaygınlaşması amacıyla 1 Nisan'dan itibaren bakkal ve marketlerde değişim ve dönüşüm harekatını tabela birliği çalışmasıyla başlatacaklarını bildirdi. Bakkal ve marketlerde dönüşüm eylem planını hayata geçiren firma 2016'da üye sayısını 145 bine çıkmasını ve 10 milyar cironun gerçekleşmesini hedefliyor. Karamollaoğlu, bakkal ve marketlerde tedarik maliyetlerinin azaltılmasını amaçlayan sisteme ilişkin düzenlenen basın toplantısında, perakende sektöründe bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bakkallar ile marketlerin bu sistem sayesinde ülke çapında organize olduklarını söyledi.
Tedarik maliyetlerini yüzde 25'ten yüzde 4'e düşürdük
Teda Global Verimli Tedarik Sistemi konusunda bilgi veren Teda Global Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Taner Karamollaoğlu, projenin pilot uygulamasının Gebze Kurtköy İzmit Sakarya İstanbul Anadolu Yakası'nda 150 noktada uygulandığını bildirdi. Karamollaoğlu, "Amaç verimsiz olan tedarik zincirini tedarikçiler ve satış noktaları için daha verimli bir yapıya dönüştürmek. 10 aylık pilot çalışma sonunda yüzde 20 - 25'lere varan tedarik maliyetlerini yüzde 3 - 4 seviyesine indirmeyi başardık. Mahalle bakkal ve marketlerinin sürekli verimliliğini sağlamak için değişim ve dönüşüm sürecini başlattık. Toplam yatırımımız 5 milyon TL'yi geçti" dedi. Mahalle bakkalarının KOSGEB ve banka kredileriyle destekleneceğini belirten Karamollaoğlu, toplamda 150 bin TL kredi sağlanacağını bildirdi.
2016'da hedef 145 bin 418 noktaya ulaşmak
Dönüşüm sürecinde iki ayrı modelle hizmet vereceklerini belirten Karamollaoğlu, "Birinci model Teda Global fırsat noktaları. Bu modelde bakkaların tabelaları değiştirilerek Teda markası konulacak. Süpermaketlerde olduğu gibi mahalle bakkallarında da haftalık fırsat ürünleri, markalı ürünler olacak. İkinci model olarak 100 m2 ve üzeri alanlara franchise verilecek. 2012'de 560 bakkalla tabela birliği, 3 bin tedarik birliği hedeflenirken, 2016'da 23 bin 842 tabela birliği 121.576 tedarik birliği olmak üzere toplamda 145 bin 418 noktaya ulaşmayı hedefliyoruz. 2012'de ciromuzun 23 Milyon TL'yi geçmesini 2013'te 342 Milyon TL, 2014'te 2 Milyar TL, 2015 yılı için 5,6 Milyar TL ve 2016 yılı için de 10 Milyar TL ciro bekliyoruz" diye konuştu.
Saadet zinciri değil, Amway modeli
Karamollaoğlu, Teda Global'e üye olanların yeni üye sağlayarak ek gelir sağlayacağını belirterek, "Burada üyeler Amway modelinde olduğu gibi, kazandırdıkları yeni üyelerin karından kazanç elde edecekler. Saadet zinciri değil" dedi. Öte yandan Teda zincirlerinde tütün ve alkol ürünleri satılamayacak üyeler dışarıdan tedarik edebilecekler.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52