Adese gençlere umut oldu

Adese, İŞKUR’la birlikte gerçekleştirdiği proje kapsamında 200 kişiye perakende satış elemanı eğitimi vererek başarılı olan 92 kursiyere iş imkânı sağladı.

Adese gençlere umut oldu
Gıdavitrini - İttifak Holding’in ulusal perakende markası Adese, insan kaynakları politikası çerçevesinde İŞKUR’la birlikte gerçekleştirdiği proje kapsamında 200 kişiye perakende satış elemanı eğitimi vererek başarılı olan 92 kursiyere iş imkânı sağladı.

Konya’nın en çok istihdam sağlayan firmalarından Adese’nin İŞKUR ile birlikte gerçekleştirdiği perakende satış elemanı eğitimi tamamlandı. Adese Genel Müdürü Murad Yavuz Gök ve Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş öncülüğünde gerçekleşen projede, 200 kişiye perakende satış elemanı mesleğinde 6 ay süreyle işbaşı eğitimi verildi ve başarılı olan kursiyerlerden 92’si Adese mağazalarında istihdam edildi.

İŞKUR’la birlikte pek çok başarılı proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Adese Genel Müdürü Murad Yavuz Gök, “Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan işsizliğin çözümü için İŞKUR ile yürüttüğümüz son projemizle, işbaşı eğitim programları çerçevesinde 200 kişiye eğitim verdik. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi işe alarak iş ve meslek sahibi olmaları yönünde katkı sağladık. İŞKUR ile istihdama yönelik gerçekleştirdiğimiz iş birlikteliğiyle hem birçok kişiye iş imkânı sunuyor, hem de kurs sürecinde verilen eğitimler sayesinde onların bilgi birikimine katkı sağlıyoruz. İŞKUR’a da yaptıkları işbirliğinden dolayı Adese adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş ise Adese’nin istihdam konusunda verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İşbaşı Eğitim Programı, işgücü piyasasına girmekte zorlanan iş arayanlar kadar nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar için de bir fırsattır. Programın en başarılı uygulandığı yerlerden biri şüphesiz Adese’dir. 2011 yılından bu yana düzenlemiş olduğumuz 32 İş Başı Eğitim Programı ile 913 kişinin meslek öğrenmesini sağladık. 358 kişinin ise nitelikli olarak Adese’de iş başı yaptığını görüyoruz. Özellikle bayanların bu program sayesinde yüksek oranda istihdamı ayrıca sevindirici bir durumdur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 11:26

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52