Çalışana tavuğu yasakladı!

Restorana tavuk etinin girmesini engellemek için çalışanların yemesini bile yasakladı...

Çalışana tavuğu yasakladı!
HD İskender, HD Döner, Tadım Pizza, Dede Köfte ve Pidem markalı restoranları bulunan HD Group, her yıl yüzde 25'in üzerinde büyüyerek 100 restoranlı bir zincir haline geldi. Bin 600 çalışanı olan grubun bu yıl ciro hedefi, 170 milyon lira.

'KALİTE ARTACAK'
İskender ve dönerde kullandıkları etin antrikot, kontrfile, bonfile ve nuar kısımlarından oluştuğunu anlatan HD Group'un patronu Hakan Levent Demirağ, 1 Mart'tan itibaren uygulamaya konacak ve kırmızı ete diğer etlerin karışımlarını engelleyecek yönetmeliğin, kaliteyi artıracağını belirtiyor. Ete kaya tuzundan başka koruyucular da dahil hiçbir şey eklemediklerini vurgulayan Demirağ, "Sektörde ete tavuk eti, sakatat gibi farklı ürünler karıştıranlar var. Yeni yönetmelik bunun önüne geçecek. Biz, restorana tavuğun girmesini engellemek için çalışanların yemesini bile yasakladık" diye konuşuyor.
Hukuk mezunu olan Demirağ, ilk restoranı 1995'te Çetin Emeç Bulvarı'nda açmış. Kendilerine ait olan ve THY'nin ofis olarak kiralamak istediği binada "Ne yapabiliriz" diye düşündüklerini anlatan Demirağ, "İskender o zaman en çok tercih edilen ürünlerden biriydi. Biz de patlıcanlı, mantarlı gibi farklı iskenderler yaptık. O kadar sevildi ki, bir gecede 2 bin 200 kişiyi ağırladığımız oldu" diye konuşuyor. 18 yıllık zaman diliminde köfte pide ve pizza gibi farklı alanlara da girdiklerini dile getiren ve yönetimi oğlu Kaan Demirağ'la birlikte yürüten Demirağ, yıllık müşteri sayısının 10 milyona ulaştığını kaydediyor.

'8 LİRANIN ALTINDA DÖNER OLMAZ'
Demirağ, 150 gram dönerin 8 liranın altında satılamayacağını belirtiyor.
3 ORTAKLA İSTANBUL'A AVM AÇACAK
Restoranlarının yüzde 75'i alışveriş merkezlerinde olan HD Group, İstanbul Sultanbeyli'de alışveriş merkezi (AVM) açmaya hazırlanıyor. Kendileri dışında 3 ortağın da olduğu inşaatı süren alışveriş merkeziyle ilgili bilgi veren Kaan Demirağ, "4 ortak da eşit hisseye sahip. Sultanbeyli 1.5 milyon nüfuslu bir ilçe. En yakın AVM; 12 kilometre uzakta. Mart 2014'te hizmete açılmasını hedefliyoruz. AVM 15 bin metrekaresi ofis olmak üzere 145 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. Kiralanabilir alanda 150 marka olacak. Biz de beş markamızla yemek katında yer alacağız" diye konuşuyor.

GURME FAST FOOD GELİYOR
Önümüzdeki dönemde yeni konseptli restoranlarının olacağını anlatan Kaan Demirağ, bunlardan ilkinin 'gurme fast food' olacağını belirtiyor. Bazı lüks restoranda pahalı fiyattan satılan fast food'u uygun fiyata satacaklarını dile getiren Demirağ, lüks segmente girmeyeceklerinin altını çiziyor. Baba Demirağ ise olası bir ortakla ilgili sorumuzu şöyle yanıtlıyor: "Biz satıcı değil, alıcıyız. Pek çok şirket peşimize düştü, biz istemedik. Ama Tadım Pizza'da olduğu gibi büyüyeceğine inandığımız, planlı açılmış ve gelişmiş bir zincir bulursak, alırız."
Koyu renkli etlerin ikinci kalite olduğunu belirten Hakan Demirağ, "Bu nedenle ayçiçeği ve pancar küspesiyle beslenen hayvanların etini almıyoruz. Peynir altı suyu protein bakımından yüksek ve eti kaliteli yapıyor. Böyle bir çiftlik bulursak alıcı oluruz" diyor.
haberturk.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52