UNESCO sırasında Urfa mutfağı var

Türkiye'nin önemli lezzet merkezlerinden Şanlıurfa, eşsiz lezzetlerini UNESCO "Dünya Gastronomi Şehri" unvanıyla taçlandırmak için yeni girişimde bulunacak.

UNESCO sırasında Urfa mutfağı var


Yöresel lezzetleriyle ünlü Şanlıurfa'nın, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Dünya Gastronomi Şehri" unvanını alabilmesi için yeniden başvuruda bulunulacak. Şehirde en fazla tercih edilen ciğer kebabı, sabah kahvaltılarında bile sevilerek tüketiliyor.

Şanlıurfa mutfağında kebabın da önemli bir yeri bulunuyor. Özel bir lezzet olan patlıcan kebabı, Şanlıufurfa'da Balcan Kebabı olarak adlandırılıyor ve öğünlerin vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor.

Özellikle sabahın erken saatlerinde tüketilen tirit, her öğün tüketilen tırnaklı ekmek, yemeklerden sonra sıkça tercih edilen şıllık tatlısı ilk akla gelen lezzetlerden.
Zengin mutfak kültürüne rağmen Türkiye'de eksikliği her zaman dillendirilen ender mutfak müzelerinden birisi de Şanlıurfa'da bulunuyor. Şanlıurfa Mutfak Müzesi'nde kentin mutfak tarihine ilişkin detaylar yer alıyor.




Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 18:26

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52