banner50

banner52

22 Eylül 2019 Pazar

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Artık, gerçek lahmacun yiyeceğiz

Tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine, lahmacunda et oranı yüzde 25’den yüzde 35’e çıktı. Bol soğanlı ve yeşillik dolu lahmacunlar yerine, daha etli lahmacun devri başlıyor.

banner46
01 Ocak 2016 Cuma 11:40
Artık, gerçek lahmacun yiyeceğiz


Türk Standartları Enstitüsü (TSE), tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine belirlenen standart uyarınca lahmacunda et oranını yüzde 25’den yüzde 35’e çıkarttı. Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, TSE’nin bu kararı ile Türk mutfağının en lezzetli tatlarından lahmacunda yeni dönem başladığını, bol soğanlı ve yeşillik dolu lahmacunların yerini daha etli malzemeye bıraktığını söyledi.

BOL SOĞANLI AZ KIYMALI LAHMACUN DEVRİ BİTTİ
Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:
"Son yıllarda artan ve tüketicilerden gelen şikayetleri dikkate alan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde, lahmacun harcındaki kırmızı et oranı, yüzde 25’ten yüzde 35’e çıkarıldı. Böylelikle 'bol soğanlı-az kıymalı’ lahmancun devri kapandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapacağı denetimlerde, standartların altında üretim yapan işletmelere 14 bin 700 lira ceza kesilecek. Düzenleme çerçevesinde, lahmacundaki protein oranı yüzde 4’ten 6’ya yükselecek. Uygulama ile artık tüketici soğan yerine kırmızı eti bol lahmacun yiyebilecek. Yılda ortalama 3.5 milyar adet tüketildiği tahmin edilen lahmacunla ilgili yapılan düzenlemeyle artık herkes kafasına göre lahmacun yapamayacak. Tavuk döner konusunda da düzenleme bekliyoruz. Bugün hala 1 liraya 2 liraya tavuk döner satan yerler var. Bu konuda da gerekli önlemlerin alınması gerekiyor."

banner21

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Hasan kesici. 4 yıl önce yorumlandı

      Yapmş olduğun açiklamaya katlıyom yillardan beri bu meslekteyim g.antepliyim.1986.yildir firinciyim bir yere iş başi yaptim patronla tartıştım ben bu kiymayi yapam dedim kele kiymasi kemikten siyrilmiş kiyma.benim vijdanim rahat etmez dedim iş elbisemi çikarip attim gidiş o gidiş çok lüks yerde çaliştim mesala.kaşibeyaz. maben ziya tike hanedan beşiktaş şirvan buralarda böyle bir şey görmedim adam bu meslekten anlmiyor işin üçkahitliğini öğreniyor bu mesleği yapan bunu yapmaz ilk kendine yapacaksin beğenceksin sonra müşteriye vercksin gercek bunu yapan mahle arasini yapar yeterince dentim olursa biraz herkes elini vijdana birakir bir işi yaptinmi durust yapacaksin yok kardeşim lahmacun olsun pide olsun adam gibi yapacaksin hakini alacksn inşAllah devletimiz yeterince..denetim yapar uğurdundar gibi hepinize sayglar .

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20