Ramazan 'baklavaya' çare olacak mı?

Artan fıstık fiyatlarının ve işçilik maliyetlerinin ardından baklava üreticileri, satışları arttırmaya çalışıyor.

Ramazan 'baklavaya' çare olacak mı?
Havaların sıcak olmasının da satışları etkilediğini belirten üreticiler, şimdi Ramazan ayını bekliyorlar. İşletme sahipleri, satışların normal bir seyirde gittiğini aktarıyor ve şöyle devam ediyor:
"Ama artan malzeme ve işçilik fiyatlarından dolayı hevessiz çalışıyoruz. Ramazan’da havaların çok sıcak olması nedeniyle işlerde bir hareketlilik yaratacağını beklemiyoruz. Artan fıstık fiyatından dolayı, depomdaki fıstığı kullanmayıp da, baklava yapmasaydık daha karlı bir iş olacaktı.”

Son dönemde yaşanan hammadde zamları ve istihdam yükünün kendilerini hayli zorladığını ifade eden sektör temsilcileri, "Baklavalık unun torbası 90 liradan 125 liraya çıktı. Bu artıştan sonra iki aydır baklavanın fiyatı değişmedi. Ama unun fiyatı 125 lira oldu. Fiyatlar arttıkça alınan miktarlar azaldı. Hediyelik 1 kilogram fıstık veya baklava alan kişiler yarım kilo almaya başladı. Ramazanda işlerimizin normal seyirde gideceğini düşünüyoruz diyen esnaf . Bir ramazanının 15’inde bir de bayram için siparişlerimiz olur” şeklinde konuşuyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 09:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52