Türkiye'de adeta bir kola bağımlılığı var!

Ekranlardan sürekli tüketiciye pompalanan reklamlarla içilmesi cazip hale getirilen ve teşvik edilen gazlı içecekler aslında birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Türkiye'de adeta bir kola bağımlılığı var!
GIDAVİTRİNİ - Tıp dünyası ve sağlıklı beslenme uzmanları sürekli zararları konusunda uyarsa da, asitli ve gazlı içecek pazarı bilinçsiz tüketiciyi kullanmaya devam ediyor. Özellikle çocukların fazla tükettiği hızlı yaşam koşullarına bağlı olarak tüketimi görmezden gelinen asitli ve gazlı içecekler insan vücudunda ağır tahribatlar oluşturuyor.

Uzmanlar, kalori kaynağı olarak şeker tüketiminin obeziteye neden olabileceği uyarısında bulunup günlük enerjinin şekerden alınmasının sağlığa olumsuz etkileri olabileceğini söylüyor.

King's College Üniversitesi Beslenme Bilimleri ve Diyabet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tom Sanders de "Ailelerin masaya gazoz değil su koymaları gerekir" uyarısı, çocukların obeziteden kurtarılması için yol gösteriyor. 

Kola içmemeniz için 10 neden!
İçerken tadına doyamadığımız gazlı içecekler aslında birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Ünlü yazar Karen Hill, 'Yeteeerr! Artık Diyet Yapmak İstemiyorum' adlı kitabında bu içeceklerin neden olduğu hastalıkları anlatıyor.

Karen Hill, insanların kolaya olan düşkünlüğüne değinerek, 'Türkiye'de adeta bir kola bağımlılığı var' dedi. Günde bir-iki litreyi geçiyor, adeta su yerine kola tüketiyoruz.
Öncelikle kola korkunç bir bağımlılık yaratan içecektir. Uyuşturucuyu bırakmak kadar zahmetlidir. İnsanların kolayı bırakmakta çok güçlük çektiğine değinen Hill, "Bırakmaya karar verdikleri ilk gün korkunç migren ağrıları, titremeler, asabilik ve uykusuzluk yaşıyorlar. Fakat iki günü atlattıktan sonra bomba gibi oluyorlar." şeklinde konuşuyor.

İşte bırakmanız için en önemli 10 sebep...
1- Fazla kilo ve yağlanma
2- Karaciğer hasarı
3- Diş çürümesi
4- Böbrek taşları ve Kronik böbrek hastalığı
5- Şeker hastalığı
6- Asit reflü
7- Kemik erimesi
8- Hipertansiyon
9- Kalp hastalığı
10- Sindirim bozukluğu

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 16:39

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52