Kim, kimin yemeğini seviyor

Türklerin, yurt dışındaki favori yemeğini İtalyan lezzetleri oluşturuyor. Türk mutfağını en çok beğenen yabancı turistler ise Ruslar ve Almanlar.

Kim, kimin yemeğini seviyor
Gıdavitrini - Seyahat arama sitesi momondo’nun araştırmasına göre Türk yemeklerini en çok Türkler seviyor. Türklerin yurtdışındaki favorisi İtalyan mutfağıyken, en az Vietnam mutfağını beğeniyoruz. Türk mutfağını en çok beğenen yabancı turistler ise Ruslar ve Almanlar. 

Lezzetli yemekler, güzel bir tatilin olmazsa olmazlarından. Peki en güzel yemekleri tatmak için hangi ülkeye gitmeli? Seyahat arama sitesi momondo, 15 ülkede yaptığı araştırmada katılımcılara en çok hangi ülkenin yemeklerini sevdiklerini sordu. Araştırmadan çıkan genel sonuç: Her millet en çok kendi yemeklerini seviyor. Türkler de bu konuda istisna değil.

YEMEKLERİMİZİ EN ÇOK RUSLAR VE ALMANLAR SEVİYOR
Türklerin yüzde 71’i en güzel lezzetlerin Türkiye’de bulunduğunu düşünüyor. Bizden sonraysa Türk yemeklerini en çok sevenler, yüzde 11 ile Ruslar ve Almanlar. Bu iki ülkeyi yüzde 10 ile Hollanda takip ediyor. Beşinci sırada yüzde 9 ile Danimarkalılar yer alıyor; onların en yakın takipçileriyse yüzde 8’lik oranlarla Norveç ile İsveç ve yüzde 7 ile Finlandiya. 

ABD’LİLER TÜRK MUTFAĞINDAN HAZZETMİYOR
Araştırmaya katılan İspanyolların ve Fransızların yüzde 4’ü, Çinlilerin ve Portekizlilerin yüzde 3’ü tercihlerini Türk mutfağından yana kullanıyor. İtalyanların sadece yüzde 2’si bizim tatlarımızı sevdiğini söylüyor. En az haz edenlerse yüzde 1’lik oranla ABD’liler.

TÜRKLERİN FAVORİSİ İTALYAN LEZZETLERİ
Peki bizde durum nasıl? Türklerin yemeklerini en çok sevdikleri yabancı ülke İtalya; pizza, makarna, risotto gibi tatlar Türklerin yüzde 49’unu cezbediyor. İkincilik ise Fransa’nın; katılımcıların yüzde 25’i Fransız yemeklerinden hoşlanıyor. 

VİETNAM LEZZETLERİ DAMAK TADIMIZA UYMUYOR 
Ancak Türklerin İtalya ve Fransa haricindeki ülkelerin mutfaklarını pek beğendiklerini ise söylenemez. Öyle ki, Fransa’nın en yakın takipçisi sadece 12’lik bir oranla İspanya, sonrasında ise yüzde 11 oranla ABD geliyor. Geri kalan 15 ülke ise yüzde 10’unun altında. Sondan birinci ise yüzde 1’lik oranla Vietnam.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 13:26

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52