İstanbul mutfağın başkenti olabilir

Gastronominin devlet politikası olması gerektiği temasıyla gerçekleşen Gastromasa Konferansı'nda, İstanbul'un, gastronominin yeni merkezi olabileceği ifade edildi.

İstanbul mutfağın başkenti olabilir
Gıdavitrini - Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Gastromasa Konferansı, dünyanın en önemli şeflerini, trend avcılarını ve yemek yazarlarını İstanbul’da bir araya getirdi. Türk mutfağı araştırmacısı Vedat Başaran’ın moderatörlüğünde  gerçekleşen panelde ise Türkiye’nin önemli yerli ve yabancı yatırımcıları, “İstanbul, dünya gastronomisinin yeni destinasyonu olacak mı?” sorusunun cevabını aradılar.

Gastromasa Konferansı’nda dünya yemek trendlerini izleyiciler ile paylaşan gastronomi trend avcısı Maria Canabal, bir ülke mutfağının yükselen bir trend olması için iki önemli faktör olduğuna dikkat çekti. Gastronominin devlet politikası olarak ele alınmasının ve ülke mutfağının  bir liderinin olması gerektiğini vurgulayan Canabal, Avustralya ve Asya mutfaklarının önümüzdeki dönem yükselişte olacağını, tüm dünyada yeme alışkanlıklarının yerel, organik ve taze ürünler yönünde olduğunu ifade etti. 


İstanbul’un gastronomi potansiyeli tartışıldı
Gastromasa Konferansı’nın ikinci bölümünde yer alan panelde ise katılımcılar Türk Mutfağı Araştırmacısı ve işletmeci Vedat Başaran’ın moderatörlüğünde İstanbul’un dünya gastronomisinin yeni destinasyonu olma potansiyelini masaya yatırılar. Yerli ve yabancı yatırımcıların yer aldığı panelin konuşmacıları; ‘Yenilikçi İspanyol Mutfağı’ konusunda bir marka haline gelen Sergi Arola, Shaya Türkiye Genel Müdürü Murat Gün, Desert Group kurucusu Yücel Özalp, g2m Genel Müdürü Burak Özbaşoğlu ve TURYİD Başkanı Kaya Demirer idi. 
İstanbul’un Türkiye turizminin önde gelen şehirlerinden biri olduğuna vurgu yapılan panelde, İstanbul’u dünya gastronomisinin yeni destinasyonu yapmak için atılması gereken adımlar konuşuldu. 


Türk Mutfağında inovasyon örnekleri
İstanbul gastronomi sektörünü dünyadan yıldız isimlerle buluşturan 1. Gastromasa Konferansı’nda Paşabahçe’nin sponsorluğunda İnovatif Türk Şefler Sergisi düzenlendi. Ali Ronay, Cihan Çetinkaya, Didem Şenol, Erdem Dırbalı, Erol Sarıdoğan, Fikret Özdemir, Gökhan Tufan, Kemal Demirasal, Ömür Akkor, Maksut Aşkar, Murat Aslan, Murat Dağlıoğlu, Mustafa Otar, Rafet İnce, Tarkan Özdemir, Tevfik Arslan, Tolgar Mireli, Yeşim Erol, Yılmaz Öztürk ve Zeynep Moroğlu’nun bulunduğu Türkiye’nin önde gelen 20 şefi, konferansa özel hazırladıkları inovatif tarifleri bu bölümde sergiledi. “Türk mutfağının yemeklerinde değişim olur mu?” temalı bölümde şefler, Türkiye’nin lokal ürünleriyle yeni Türk mutfağı için farklı tarifleri misafirlere ikram etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2021, 16:35

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52