Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin yöresel lezzetleri arasında yer alan çemen, vücudu sıcak tutması ve gribe karşı koruyucu etkisi nedeniyle kış aylarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor.
Yıllardır Elbistan’da çemen üretimi yapan Metin Kaptan, Elbistan çemeninin Maraş biberi, sarımsak ve çeşitli baharatların birleşiminden oluştuğunu söyledi. Elbistan çemeninin soğuk havada yenildiğinde vücudu ısıtarak doğal soba görevi yaptığını ifade eden Kaptan, “Kokusuz Elbistan çemeni, kahvaltıda ve diğer öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir. Çemenimiz bin bir derdin devasıdır. İçeriği bakımından yüksek antioksidan olması nedeniyle, doğal antibiyotik görevi görür. Virüs ve mikroplara karşı koruyucu özelliğe sahiptir” dedi.
Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut ise, Elbistan çemeninin yarım asırdır üretildiğine dikkat çekerek, vatandaşlara soğuk havadan korunmaları için çemen yemelerini tavsiye etti.
Elbistan çemeni yiyerek soğuk havadan korunduklarını ifade eden vatandaşlar ise, çemen sayesinde grip olmadıklarını söylediler.
Gribe karşı doğal kalkan: Çemen
Gribin düşmanı olarak bilinen Elbistan çemeni soğuk havada yenildiğinde vücudu ısıtarak doğal soba görevi yapıyor.
YORUM EKLE
1
Obeziteye karşı ev yemeği
2
Gümüşhane'de ekmek israf edilmiyor
3
Puratos'tan yepyeni iki lezzet
4
Üretici de tüketici de tehdit altında!
5
Bu ürün görenleri şaşırtıyor!
6
Kış ortasında çilek keyfi!
7
Meslek odalarından sert açıklama
8
Bank Asya A101'deki payını sattı
9
Zam fırsatçılarına sert yanıt
10
Süte zam: Üretici tepkili sanayici memnun
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:37
GÜNEŞ
08:08
ÖĞLE
13:01
İKİNDİ
15:22
AKŞAM
17:43
YATSI
19:09