Gümüşhane'de ekmek israf edilmiyor

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Gümüşhane’de yüzde yüz oranında başarılı oldu. İlde, ekmek neredeyse hiç israf edilmiyor.

Gümüşhane'de ekmek israf edilmiyor

Toprak Mahsulü Ofisi (TMO)Genel  Müdürlüğü  tarafından başlatılan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası  kapsamında Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Gümüşhane İl Müdürü Hasan Irkın, kent merkezinde incelemelerde bulundu.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, dünyanın değişik yerlerinde açlıkla mücadele edilirken, Türkiye’de Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyasının başlatılmasının önemine vurgu yaptı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın ise,ekmeğin israf edilmemesi konusunda il genelinde oldukça titiz bir çalışmanın içerisinde olduklarını kaydetti. İl Müdürü Hasan Irkın, ekmek israfının önlenmesi konusunda sektör ve fırınlarla ortak çalışmalar yaptıklarını ifade ederek,“Kamuoyunda bu konuda bilgilendirme ve ekmek israfının nasıl önleneceği konusundaki söylemlerimizi herkese ulaştırmaya çalıştık. Şu an fırınlarımız neredeyse sıfır israf noktasına geldi" dedi.

Irkın ayrıca, ekmek israfı konusunda basın bültenleri hazırlandığını, bayat ekmekten yemek yarışması yapıldığını ve 10 bin afiş düzenlenerek kampanyanın özveriyle sürdürüldüğünü belirtti. Irkın, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan kişiler ile sorumlu öğretmenlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 11:51

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52