İhtiyaç sahipleri için Kızılay Kart

Türk Kızılayı, her yıl düzenli olarak gıda yardımında bulunduğu ailelere, "Kızılay Kart" dağıtarak alışveriş noktalarından istediği gıda maddesini almalarını sağlayacak.

İhtiyaç sahipleri için Kızılay Kart

Türk Kızılayı ile Halk Bankası arasında "Kızılay Kart" protokolü imzalandı. Türk Kızılayı tarafından tespit edilecek ihtiyaç sahipleri, Kızılay Kart ile istedikleri yerden istediği gıda maddesini alabilecek. Kızılay Kart, ayrıca bir banka kartı gibi de kullanılabilecek.
Türk Kızılayı, her yıl düzenli olarak gıda yardımında bulunduğu ailelere, "Kızılay Kart" dağıtarak alışveriş noktalarından istediği gıda maddesini almalarını sağlayacak.
Türk Kızılayı ile Halkbank arasında, "Kızılay Kart Projesi Protokolü" imzalandı.
Türk Kızılayı Genel Merkezi'ndeki törende, protokole Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan imza attı.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, iyilik hareketinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, eski adetlerin yerine daha modern, daha insancıl bir tutum izlemek üzere akıllı kart sistemi olan Kızılay Kart'ı oluşturduklarını söyledi.
İhtiyaç sahiplerine, artık lojistik anlamda gıda maddelerinin doğrudan götürülmeyeceğini ifade eden Akar, şunları kaydetti:
"Bu kartla, ihtiyaç sahipleri istedikleri yerden, istediği gıda maddesini alabilecek. Bence en önemli faydalarından birisi de Türk Kızılayı ve Halk Bankası'nın da değişmez düşüncesi olan insan onurunu korumakla alakalı bir işlevi olacak.
Türk Kızılayı, hepimizin malumudur, insanların göz yaşlarından, aciz durumlarından nema çıkartıp kendi propagandasını yapan kuruluş değildir. Yaptığımız bütün yardımlarda öncelikle insan onurunun korunmasını ön plana çıkartan bir kuruluşuz. Bu kart, bunu özellikle sağlayacaktır. Artık yapmak istenilen kişiye koliler dolusu malları götürerek onun gözyaşlarını, televizyonlarda, gazetelerde göstermek yerine kendisine vereceğimiz bir Kızılay Kart ile gidip istediği yerde, istediği şekilde harcama yapmasını, isteği malzemeyi kendisinin almasını amaçlıyoruz."
Akar, Kızılay Kart aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ayni yardım yapılacağını dile getirerek, "Daha sonra bu kartın çeşitli türevleri olacak. Afet zamanlarında ve diğer fonksiyonlarla alakalı durumlarda bu kartın yararlarından da istifade edeceğiz. Bugün için sadece Türk Kızılayı'nın yapacağı yardımlardan oluşturulacak havuzdan finanse edilecek yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamak üzere yararlanıyoruz" diye konuştu.

"Bu kart sayesinde yardım alan gizli kalacak"
Halkbank Genel Müdürü Seleyman Aslan da son 4 iş günü içerisinde birkaç değişik kuruluşla protokol imzaladıklarını hatırlatarak, dün imzalanan protokollerle Türkiye'ye önemli miktarda kaynak girişi sağlandığını söyledi.
Önemli kuruluşlarla önemli anlaşmalar imzaladıklarını kaydeden Aslan, "Kızılay Kart Projesi ise farklı bir proje. Bugüne kadar benzeri çok görülmeyen projedir. İçerisinde ekonomik, sosyal boyutu var. Dolayısıyla bu projenin ortağı olmaktan son derece mutluyuz. İnşallah bunun devamını da getireceğiz" dedi.
Türk Kızılayı'nın sosyal yardım çalışmaları kapsamında beslenme ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ailelere gıda yardımı gerçekleştirdiğini, bu doğrultuda doğrudan ayni ve maddi yardımı kabul eden Kızılay'ın, dağıtımı ise kendi organizasyon yapısı içerisinde yaptığını anlatan Aslan, "Doğal olarak lojistik sistemin geliştirilmesinde Kızılay Kart olayı devreye girmiş olacak. Bu projenin ortağı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yardımların çok daha hızlı, çok daha etkin ulaşmasını sağlayacak. Bu kart sayesinde yardım alan gizli kalacak, toplum içerisinde rencide olmayacak. Hakkı olan normal yaşam koşullarına bir adım daha yaklaşmış olacak."
Aslan, bir gazetecinin kartın limitinin ne kadar olacağını sorması üzerine, kartın belirli bir limiti olmayacağını, ihtiyaca göre bunun değişebileceğini söyledi.
Kızılay Kart'tan ilk etapta 10 bin adet basılacağını belirten Aslan, bu kartla önümüzdeki ramazan ayında, ihtiyaç sahiplerine yardımların ulaştırılabileceğini bildirdi.
Kızılay Kart, tüm yurt içi ve yurt dışı bankaların POS cihazlarında, Türk Kızılayı'nın belirlediği sektörlerde kullanılabilecek. Kızılay Kart, ayrıca bir banka kartı gibi de kullanılabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52