Tüketiciye "kumanya" uyarısı!

Yaklaşan Ramazan öncesi açıklama yapan TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, bu yıl 4 milyar liralık bir ticaret hacmi beklediklerini söyledi.

Tüketiciye
Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, yaklaşan Ramazan öncesi kumanya pazarı hakkında açıklamalarda bulundu. Kopuz, her Ramazan'da yüz binlerce gıda kumanyası hazırlandığını ve buradaki ek ticaret hacminin, bu yıl da 3-4 milyar TL aralığında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.
Farklı çeşitliliğe ve ebatlara sahip kumanyaların her bütçeye göre hazırlandığını ve çoğu vatandaşın kumanyaları ikram amaçlı aldığını ifade eden Kopuz, aynı zamanda tüketiciyi konuyla ilgili uyardı. Merdivenaltı diye tabir edilen açıkta satılan, nerede üretildiği belli olmayan, üzerinde üretim izni olmayan ürünlerin satışı ve tüketimi konusuna dikkat çeken Şemsi Kopuz, "Gıda güvenliğini tehdit eden bu durumun önüne ancak bilinçli tercihler yaparak geçebiliriz. Kumanya alacaklar, paketlerin içine ve son kullanma tarihine iyi baksınlar. İyi kontrol etsinler" uyarısında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52