Pastırma ve sucuk zam görecek mi?

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Ünlü, et fiyatındaki artışa rağmen Ramazan'da pastırma ve sucuk fiyatlarına zam yapılmayacağını ifade etti.

Pastırma ve sucuk zam görecek mi?
Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, et fiyatındaki artışa rağmen Ramazan'da pastırma ve sucuk fiyatlarına zam yapılmayacağını ifade etti.

Et fiyatlarının piyasa şartlarına bağlı olarak arttığına değinen Ünlü, şöyle devam etti:
"Ramazan ayının yaklaşması, talebin artması ve besicilerin elinde kesilecek hayvanın az olması nedeniyle sığır etine yüzde 6 zam geldi. Koyun etinde ise herhangi bir fiyat değişikliği yok. Normal kasapta kıymanın kilosu 22 lira olması gerekiyor. Bundan aşağı satılan kıymada benim görüşüm hile vardır. Ancak et fiyatı ne kadar zamlanırsa zamlansın, Ramazan ayında pastırma ve sucuk fiyatında bir artış olmayacak. Yaz döneminin durgun başlaması ve buna bağlı olarak üreticilerin stoğunda yeteri kadar mal olması nedeniyle zam yapılmayacak. Aksine özellikle sucukta kampanya yapılıyor ve olması gereken fiyattan daha aşağı satılıyor"

Pastırmanın toptan fiyatlarının 34 ile 45 lira arasında değiştiğini belirten Ünlü, toptan 34 liradan satılan sıra pastırmanın perakende olarak 45, toptan 45 lira olarak satılan sırt pastırmanın ise perakende 60 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Sucuğun ise toptancılarda 22 lira olduğunu, perakende satış fiyatının 30 olması gerekirken kampanya nedeniyle 27 liraya satıldığını vurguladı.
aa.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52