Sahurda yumurta iftarda beyaz eti tercih edin

Lezita’nın göğüs etini lezzetlendirerek, lokum gibi ağızda dağılan yumuşacık bir kıvama getirdiği ve Türkiye’ye bir ilk olarak sunduğu Lezzeti Ala Serisi, 11 Ayın Sultanı Ramazan’da iftar sofralarını donatıyor.

Sahurda yumurta iftarda beyaz eti tercih edin

Masajlama yöntemiyle terbiye edildiğinden evde ayrıca terbiyeye gerek duyulmadan pratik bir şekilde hazırlanan seri, yazın en sıcak dönemine denk gelen Ramazan boyunca sağlıklı beslenerek oruç tutmak isteyenler için çok ideal beş farklı ürün seçeneği sunuyor.

Lezita, Ramazan boyunca sağlıklı beslenirken, lezzetli sofralar kurmak isteyenlere  Lezzeti Ala Serisi’ni sunuyor. Seride yer alan her biri birbirinden lezzetli Lezzeti Ala Bütün Piliç, Lezzeti Ala Göğüs Kuşbaşı, Lezzeti Ala Fileto, Lezzeti Ala Bonfile ve Lezzeti Ala İnce Göğüs çeşitleri, ağızlarda lokum gibi dağılırken, Ramazan sofralarına sağlıklı bir lezzet keyfi katıyor.

Ramazan ayını gelmesiyle birlikte yıl boyunca alışılagelen yeme düzenin de değiştiğini, bu nedenle de doğru beslenmenin daha çok önem kazandığını vurgulayan Diyetisyen Mehlika Öktem, “Günlük beslenmemizde az ve sık yeme prensibinin önemini artık hepimiz biliyoruz. Ramazan ayında ise bunun tersine yemek düzenimizde meydana gelen en büyük değişiklik açlık süremizin uzamasıdır. Bu nedenle Ramazan’da sağlıklı beslenmek çok önemli. Sahurda hazmı kolay, yüksek enerjili, düşük glisemik indeksi ve yüksek posa içeriği ile uzun süre tok tutabilecek besinler tercih edilmeli. Çok tahıllı veya kepekli ekmek, az yağlı peynir, yumurta, domates, salatalık, zeytinden oluşan bir kahvaltı veya mercimek veya sebze çorbası, yoğurt, salatadan oluşan hafif bir öğün uygundur. Sahurda yumurta tüketimi gün içinde tokluk hissini artırarak performans düşüklüğü yaşamanızı önler ve kaliteli protein içeriği nedeniyle bu süreç de protein eksikliklerin oluşumunu da engel olur. İftarınızı 10-12 saatlik açlık nedeniyle düşen kan şekerimizi yavaş ve düzenli yükseltebilecek posa içeriği yüksek ve glisemik indeksi düşük bir besinle açmak doğru olacaktır. Orucunuzu açtıktan hemen sonra bir mercimek, tavuk veya sebze çorbası tüketmemiz ya da dışarıda yemek zorundaysak kepekli ekmekten bir tost yememiz kan şekerimizin yavaş ve düzenli yükselmesi için uygun olur. Çorbamızı içtikten sonra ana yemeğe geçmeden yarım saat süre ile kan şekerimizin dengelenmesi ve sindirim problemi yaşamamak için mutlaka beklemeliyiz. İftar yemeği için ızgara, fırında pişmiş ya da haşlanarak yapılmış bir et yemeği iftarınızın ana yemeği olabilir. Optimal beslenme önerilerinde önemli yeri olan tavuk eti, besin öğeleri açısından değerlendirildiğinde, dana ve koyun etinden daha düşük kalori sağlar, daha düşük yağ, daha düşük doymuş yağ ve daha az kolesterol içerir. Bu nedenle iftar öğününde et yemeği olarak haftada 1-2 kez tavuk olması sağlığınız için çok idealdir. Ana yemeğin yanında yoğurt, salata, az yağlı sebze yemeği ve çok tahıllı ekmek yiyerek iftar yemeğinizi tamamlayabilirsiniz. Böyle bir iftar mönüsüyle düşük olan kan şekeriniz yavaş ve düzenli yükselmesini sağlayacak hem de ağırlık çökmesi, sindirim problemi gibi sıkıntıları yaşamayacaksınız. İftar yemeğinden sonra da ağır ve şerbetli tatlıları tercih etmek yerine sütlü bir tatlı veya meyve tercih etmeliyiz. Sindirime yardımcı olarak rezene çayı normal çaydan daha yararlı bir seçenektir” diyor. 

Lezita Lezzeti Ala piliçleri Ramazan’ın bereketi
Lezita, Lezzeti Ala Serisi ile Ramazan’da da sofraları lezzetlendirmeye devam ediyor. Lezita Lezzeti Ala Serisi’ndeki ürünler, masajlama yöntemiyle pilicin her zerresine temas edecek şekilde marine edildiğinden, evde ayrıca terbiyeye gerek duyulmuyor. Çünkü, evde marine edilmiş ürünleri hazırlayabilmek hem zaman hem de emek açısından çok zahmetli oluyor. Ürünleri terbiye etmesi ayrı bir süreç, ürünün daha lezzetli olması için bir gece dolapta bekletmek ayrı bir süreç. Üstelik, Ramazan’da zaman da emek de daha kıymetli. Marine işlemi, en son teknolojilerle donatılmış Lezita fabrikasında el değmeden gerçekleştiriliyor, bu da sizi hem zahmetten kurtarıyor hem de büyük ölçüde zaman tasarrufu sağlıyor. Lezita, Lezzeti Ala Serisi’ndeki tüm ürünler ister tavada ister fırında ister ızgarada yumuşaklığını kaybetmeden, her damağa ve menüye uygun lezzette pişirilebiliyor.

Sağlıklı ve doğal ürünlerle terbiyeleniyor, lokum gibi bir lezzete dönüşüyor
Lezita Lezzeti Ala Serisi’ndeki ürünlerin terbiyesi için yoğurt, elma suyu ve elma sirkesi kullanılıyor. Böylece lezzeti de bir harika oluyor ve genelde çok fazla tercih edilmeyen göğüs eti, lokum gibi ağızda dağılan yumuşacık bir lezzet kıvamına dönüşüyor. Kolayca hazırlanan ürünler, her damak tadına uygun şekilde pişirilip, sunularak Ramazan sofralarını süslüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52