Bu fincanlar kahve keyfini artırıyor!

Kahvenin türüne göre fincanın tasarımı, içimden alınan hazzı etkiliyor. Peki, Pedro Almodovar’ın elinden kahve içmek ister misiniz?

Bu fincanlar kahve keyfini artırıyor!

illy için kahve sadece “kahve” değil. Bir kültür, bir ritüel… Bu ritüelin önemli noktalarından biri ise fincan. illy, kahveden alınan keyfi artırmak için farklı ülkelerde, farklı alanlarda uğraşan sanatçılara fincan tasarlatıyor. Ve illy, bunu 10 yıldır yapıyor…

Kahvenin türüne göre fincanın tasarımı, içimden alınan hazzı etkiliyor. Her gün altı milyon fincan kahve sunan, beş kıtada 144 ülkede, 50 binden fazla bar ve restoranda kahve tiryakilerine ulaşan illy, fincanın önemini biliyor.
Yüzde 100 Arabica çekirdeklerinden oluşan illy, bu kültürü önemsediğini göstermek ve kahveden zevk almanın detaylarda saklı olduğunu vurgulamak adına 10 yıldır dünyanın farklı coğrafyalarından sanatçılara fincan tasarlatıyor.

illy, sanatla iç içe bir kahve olduğunun altını çiziyor.
10 yılda 60 sanatçı illy için fincan tasarladı. Bu sanatçıların başında İspanyol yönetmen Pedro Almodovar, İtalyan sanatçı Francesco Clemente, Japon fotoğraf sanatçısı Shizuka Yokomizo, Alman sanatçı Tobias Rehberger, Yugoslav performans sanatçısı Marina Abramovic, Amerikalı ressam Robert Rauschenberg ve James Rosenquist geliyor.

Her bir sanatçı kendi uzmanlık alanını fincana yansıtıyor. Örneğin,”Konuş Onunla”, “Dönüş”, “Kırık Kucaklaşmalar”, “İçinde Yaşadığım Deri” gibi filmleri olan Pedro Almodovar, illy için altı fincan tasarladı ve bu defa pek çok filminde rol verdiği Penelope Cruise’a da tasarladığı fincanlarda yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52