Toplu iftarlara denetim uyarısı

Ramazan süresince, rutin denetimlerin yanı sıra toplu iftarların yapıldığı yerler, aşevleri, oteller, sahurda açık mekanlar, yemek üretim yerleri mercek altına alınacak.

Toplu iftarlara denetim uyarısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ramazan süresince, rutin denetimlerin yanı sıra toplu iftarların yapıldığı yerler, aşevleri, oteller, sahurda açık mekanlar, yemek üretim yerleri mercek altına alınacak.

Ramazan süresince, rutin denetimlerin yanı sıra özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler, aşevleri, oteller, sahurda açık mekanlar, yemek üretim yerleri mercek altına alınacak.

Bu kapsamda, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme üreten firmalar etkin şekilde denetlenecek.

Toplam 4 bin 635 kişinin denetim yapacağı ramazan süresince taklit ve tağşiş yaparak tüketiciyi aldatan, izinsiz faaliyet gösteren, tüketime uygun olmayan ve son tüketim tarihi geçmiş ürünleri üreten ve satan işletmelere, 1187 ila 11 bin 875 lira arasında para cezası uygulanacak. Sağlığa aykırı ürünler toplatılacak, savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

Tüketiciler, satın aldıkları gıda ürünleriyle ilgili ihbar ve şikayetlerini, ''174 Alo Gıda Hattı'' ya da en yakın il veya ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine yapabilecek.

Alo Gıda gece gündüz çalışıyor
Tüketicilerin ihbar ve şikayetlerini değerlendiren ve 7 gün 24 saat hizmet veren Alo 174 Gıda Hattı'na da kurulduğu 14 Şubat 2009 tarihinden bugüne kadar 680 bin arama yapılırken, bunların 114 bininin gıda konusundaki ihbar ve şikayetleri içerdiği tespit edildi. İncelenen başvuruların 110 bini sonuçlandırıldı.

Bu kapsamda, yaklaşık 13 bin işletmeye idari para cezası, 3 bin 500 işletmeye faaliyetin durdurulması cezası uygulandı, 845 işletme için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bu yılın Ocak ayından bu yana da 24 bin 712 başvuru yapılırken, 22 bin 890'ı sonuçlandırıldı.

Tüketiciler yoğun olarak tahıl ve unlu mamullerle et ürünleri hakkında şikayette bulunurken, başvurular en çok İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Konya il müdürlüklerine yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52