Sağlıklı ekmek için denetim başladı

Ekmeğin içindeki tuz ve kepek oranlarını yeniden düzenleyen Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği doğrultusunda, ilk denetlemeler Ankara'da başladı.

Sağlıklı ekmek için denetim başladı

Fırınların yeni yayımlanan tebliğ doğrultusunda hassas davranmalarını isteyen Ankara Kazan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri , denetimini yaptığı fırınların genel hijyen ve resmi evraklarının da kontrolünü gerçekleştirdi. Resmi Gazete'de 04 Ocak'ta yayımlanan ve 01 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği, ekmek hamuruna katılan tuz oranının azaltılması ve kepek oranının artırılmasının yanı sıra gramajını da 50 gram azaltarak, ekmek israfının önüne geçmeyi planlıyor.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, zabıta ekiplerinin gıda mühendisi eşliğinde sürekli olarak yaptıkları işyeri denetimlerini bu kez de Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri doğrultusunda yaptıklarını belirtti. Ertürk, denetimler hakkında şu bilgileri verdi: "Belediye olarak halkımızın sağlığına ve iyi beslenmesine büyük önem veriyoruz. Elbette işin bir de israf boyutu var. Ekmek hamuruna katılan tuz oranı azalıyor, kepek oranı artırılıyor ve 250 grama düşürülüyor. Bunlar işin üretim aşamasında gelen yenilikler. Bunun bir de satış aşaması var. Ekmekler kesinlikle el yordamıyla seçilmeyecek, gerekirse poşetlenecek, dışarıda dolaplarda gelişigüzel satılmayacak. Yani ekmek artık daha sağlıklı koşullarda saklanacak ve satılacak. Bu yönetmeliğe tüm fırınların ve ekmek satan işyerlerinin uymasını sağlayacağız. Halkımızın sağlığı her şeyin önündedir. Yıl boyu yaptığımız denetimlere esnafımız alıştı ve genel olarak hijyen kullarına uyma konusunda titiz davranıyor. Bu da bizi memnun ediyor. Çünkü halkımızın sağlığı bizim için büyük önem taşıyor. Bir iş yapacaksanız onu en iyi şekilde ve kurallarına uygun olarak yapmak zorundasınız. Biz belediye olarak görevimizi yapıyor sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz, işyerlerimiz de görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak hareket etmek zorunda. İşyerlerimize, esnafımıza güveniyor ama onları denetlemeye de devam ediyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52