Ramazan tavukçuya yarayacak

Havalar geç ısınıp mangal sezonu gecikince tavukçular umudu Ramazan'a bağladı. Firmalar ortaya çıkan zararı oruç ayında kapatmayı bekliyor.

Ramazan tavukçuya yarayacak
Mevsim normallerinde mayıs ile başlayan piknik sezonu bu yıl temmuza kayınca tavukçuların mangal ile satışları artırma beklentisi de suya düştü. Pikniklerin başladığı temmuzda 'mangalda tavuk' ritüeliyle satışlarını hemen yüzde 20 artıran tavukçular iki aylık zararlarını Ramazan'da kapatmayı bekliyor. Ramazan'ın sıcak aylara denk gelmesiyle birlikte geç açılan oruçta insanların daha hafif olan beyaz ete yöneldiğini belirten Banvitaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, "Türk halkı balıkla oruç açmaz hem pahalı hem de ağırdır. Et zaten pahalı... Geriye tavuk kalıyor. Hem fiyatı uygun hem de sağlıklı olduğu için tavuk eti tercih ediliyor. Pikniklerin başlamasıyla birlikte yüzde 20 artan satış oranı Ramazan'da biraz daha artacak" dedi.

PİKNİK SEZONU 1 AYA SIKIŞTI

İnsanların 15 gündür piknik yapmaya başladığını dile getiren Mudurnu Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan ise "Havaların geç soğuması bizim için bir şey ifade etmiyor. Eylülde okullar açılıyor ve sezon başlıyor. Dolayısıyla elimizde temmuz ve ağustos var. Ağustosta da oruç tutulacağı için piknik sezonu bir ayla sınırlı" dedi. Ramazanla birlikte satışlarda artış beklediklerini dile getiren Daştan, "Fiyatlarda da buna paralel bir artış olur" dedi.

SICAKLAR SATIŞI ARTIRIR

Şeker Piliç Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor pikniklerin başlamasıyla birlikte satışlarda hareketlenmeler başladığını söyledi. "Tavukçular mevsimin başından kaybettiğini sonunda kazanırsa güzel olur" diyen Bor, "Sıcaklar devam ederse tavuk satışları artar" dedi. Polonez Pazarlama Müdürü Andaç Gülsoy ise sucuk satışlarında yüzde 15 artış yaşadıklarını ifade etti.

Pınar Çelik - Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52