Gıdada zam spekülasyonu!

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda maddelerine zam yapılacağı konuşulmaya başlandı.

Gıdada zam spekülasyonu!
Özellikle et fiyatlarındaki kıpırdanma dikkat çekerken, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, fiyatlarda artış beklemediklerini açıkladı.

Ramazan ayına 15 gün kalmasına rağmen piyasalarda bir hareketlenme gözlenmiyor. Uzmanlar Ramazan ayının tatil dönemine denk gelmesinden dolayı talebin yeteri kadar canlı olmayacağını, buna bağlı olarak da zam beklenmediğini kaydetti. Normal şartlarda Ramazan ayına bir ay kala piyasada hazırlıkların başladığını hatırlatan TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, şunları söyledi:

“Ramazan ayında daha çok bitkisel yağ, çay, makarna, kırmızı ve beyaz et, bakliyat ve pirinç sektörlerinde bir hareketlilik görülür. Ancak bu yıl piyasalarda böyle bir hareketlilik gözlenmiyor. Ramazan ayında geçmişte kumanya dağıtımları sebebiyle kumanyaya giren ürünlerde bir miktar fiyat artışı oluyordu. Kumanya alışkanlığı yerini alışveriş çeklerini bırakmaya başlamıştır. Bu da fiyatlar üzerinde baskı oluşturmuyor. Fiyatlar normal seyri içinde cereyan eder.

Tarım ürün rekolteleri geçen seneye göre daha iyi seyretmektedir. Bu da bize bu sene herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını göstermektedir. Enflasyonda Haziran ayında yaşanan düşüşün gerisindeki tek faktör, tarım ürünleri fiyatlarıydı. Bu düşüş iklimde çok büyük değişiklikler olamadığı takdirde önümüzdeki aylarda da devam edecektir. Bu Ramazan’da fiyat artışı beklememekteyiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52