Biri bu milleti kandırıyor mu?

Yaklaşan Ramazan öncesi kırmızı ette zam bilmecesi yaşanıyor. Bakan "zam yok, indirim var" derken, sektör temsilcileri etin yüzde 10 zamlandığını duyurdu.

Biri bu milleti kandırıyor mu?
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, zam tartışmaları üzerine bir açıklama yapmış ve Ramazan ayında et ve süt ürünlerinde fiyat artışı olmayacağını söylemişti. Et ve Süt Kurumu (ESK) ise fiyatları dengelemek için Ramazan'a özel et fiyatlarında yüzde 4 indirime gideceğini açıkladı.

Ancak durum hiçte öyle görünmüyor. Ramazanın başlamasına günler kala kırmızı et fiyatları tırmanışa geçti. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da fiyatlarda yüzde 10'luk bir artış olduğunu ifade etti. Fiyatlardaki artışlardan kendilerinin de rahatsız olduğunu söyleyen Yalçındağ, "Umarım fiyatlar Ramazan ortalarında normale döner" diye konuştu.

Üreticilerin tuzağa düşürülmek istendiğini iddia eden Yalçındağ, "Bu fiyatlarda üretici de zarar ediyor. Ancak sorun fiyatlarda değil et üretiminde. Dışarıdan alımlarla bu sorun çözülmüyor. Ben bu işin gidişatını bir trene benzetiyorum. Şu anda trenimiz rayların dışında. Doğrulama çalışmaları yapılıyor, umarım yakın zamanda trenimiz rayına oturacak" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52