İftar sofrasında bunlar olmalı

Müslüman aleminin en özel ayı olarak bilinen Ramazan'ın ilk iftarı için geri sayım başladı. Uzmanlar iftar sofrası konusunda uyarıyor...

İftar sofrasında bunlar olmalı

Ramazan ayı yaz sıcaklarına denk geldi. Oruç süresi, iftar sofrası, sahur yemekleri derken hayli konu cevap bekliyor. İlk iftara saatler kala uzmanlardan 'beslenmeye dikkat edin' uyarısı geldi.

Diyetisyen Sanem Apa Doğan, dikkat dağınıklığı, baş ağrısı, asabiyet ve yorgunluk gibi olumsuz durumlarla karşılaşılan bu ayda sadece çalışanların değil oruç tutan herkesin mutlaka sahura kalkması gerektiğini ve bitki çaylarından destek alması gerektiğini söylüyor. Oruç tutarken mutlaka dengeli beslenmenin hedeflenmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, Ramazan’da sağlıklı beslenmenin altın kuralını açıkladı. Mutlaka sahura kalkılması gerektiğini ifade eden Doğan, sahur ve iftarda bol bol su içilmesi gerektiğini özellikle vurguluyor.

“Ana yemek olarak ne tüketirseniz tüketin, mutlaka yanında yoğurt, ayran veya cacığa yer verin." diyen Doğan, tatlı olarak ise güllaç tüketimini önerdi.

 

İftarda nasıl beslenmeliyiz?

İlk iftar konusunda açıklamalar yapan Mis Konyalı Genel Müdürü Selami Türkoğlu, “Sofraya oturduğumuzda iftarı su ile açmaya özen gösterin. Suyun ardından çorba tercih edebilirsiniz. Ancak tüketeceğiniz çorbaların az yağlı olması sindirimi kolaylaştıracaktır” ifadelerini kullanıyor.

İftar sofrasında birden bire yemek yüklemesi yapmanın bünyeye tamiri imkansız zararlar vereceğini dile getiren Selami Türkoğlu, Mis Konyalı Ümraniye tesislerinde hazırladıkları iftar menülerinde bu konuya dikkat ettiklerini söyledi.

Su ve çorba faslından sonra, 10-15 dakika ara verip ardından ana yemeğe devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Selami Türkoğlu, “Böyle bir uygulama sindirime yardım edecektir. İftarın ardından mutlaka hareketli olmaya özen gösterin.” uyarısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 18:48

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52