Saray yeni ‘Godivalar’ arıyor!

Saray Bisküvi, dünya markası olma hedefiyle Avrupa’da fabrika satın alma arayışına girdi. Firma, Ülker’in Godiva operasyonu gibi ses getirecek bir satınalma hedefliyor.

Saray yeni ‘Godivalar’ arıyor!
Yılda 40’ın üzerinde ürün geliştiren ve yaklaşık 100 ülkeye ihracat yapan Saray Bisküvi, dünya markası olma hedefiyle Avrupa’da fabrika satın alma arayışına girdi. Bunun için uluslararası alanda iki danışmanlık şirketiyle anlaşan grup, Ülker’in Godiva’sı gibi ses getirmeyi hedefliyor. Kırklareli ve Karaman’da günde 400 tonun üzerinde üretim yaparak 200 milyon doların üzerinde ciro gerçekleştiren Saray Bisküvi, ününü dünyaya duyurmak için kesenin ağzını açtı. Önceliği İsviçre ve Belçika’ya veren Saray, alacağı fabrikalarla AB ve ABD’de ses getirmek istiyor.
Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, markalaşma çalışmalarına hızlandırmak için Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yaparak yılda 40’ın üzerinde farklı lezzetlerde bisküvi ve çikolata geliştirdiklerini anlatarak "Başarımızı tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Yılda ortalama yüzde 25 büyüyoruz. Bu potansiyele erişmiş bir grup olarak birikimlerimizi dünya markası olma yolunda harcayacağız. Bunun için dünyanın et etkin iki danışmanlık şirketiyle çalışmaya başladık. Marka olmanın yolu Avrupa’dan geçiyor. Biz de uluslararası çapta ün yapmış, yaygın pazarlama ağına sahip ancak krizin etkisiyle zor durumda kalan ve faaliyetlerini durdurmuş bir marka satın almak istiyoruz. Her gün ciddi teklifler alıyoruz. Kısa süre içinde Ülker’in Godiva’da yaptığı etkiyi yeniden Türk halkına yaşatacağız" dedi.
Yatırım bütçesinin önünün açık olduğunu anlatan Özdağ şöyle devam etti: "Alacağımız yabancı şirket yeter ki bizim markalaşma stratejimize uygun olsun. Bu satın almayla tüm dünyada ses getirmek istiyoruz. Avrupa’daki satış ve pazarlama operasyonlarımız için İsviçre’de Saray International adlı bir de şirket kurduk. Oradaki projelerimizi o kuruluş üzerinden yönetiyoruz.

Tarımda da iddialı
500 bin adetlik fidan projesi ve 20 bin ağaçlık modern elma bahçesinden sonra 500 başlık hayvan çiftliği yatırımına da başladıklarını aktaran Özdağ, “Bir yandan da et ve süt üretimine dönük çalışmalar yürütüyoruz. Labne ve kaşar peyniri, süt ve süt tozu üretimi de gerçekleştireceğiz. Gıda geleceğin stratejik sektörü olacak. Nüfusun bir milyara yakını açlık sınırında. Türkiye bu anlamda çok önemli bir ülke… Ancak bireysel işletmelerden öteye geçilemiyor. Kurumsal tarım işletmeleri yeni yeni gelişiyor. Etrafımızda tarım üretimi konusunda sorunları olan çok sayıda komşu ülke var. Türkiye’de hem topraklar verimli, hem su var, hem de insanlarımız bu işi biliyor, çalışkan. Ülke olarak lojistik avantajlarımız da var" dedi.
Murat Gülderen - Bugün

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52