Gıda ve tarımın patronu Fakıbaba oldu

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu’nda, Şanlıurfa'nın efsane başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak atandı.

Gıda ve tarımın patronu Fakıbaba oldu


Haber / Abdullah Türkmen
GIDAVİTRİNİ - Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından yeni Bakanlar Kurulunu açıkladı. Buna göre, 6 yeni isim kabineye girdi, 5 bakanın görev yeri değişti, 15 bakanın ise görev yeri aynı kaldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak Ahmet Eşref Fakıbaba ismi öne çıkıyor.

Gıdavitrini ailesi olarak yeni Bakanlar Kurulumuzun Türkiye'ye hayırlı olmasını dileriz. Gıda ve tarım dünyası başta olmak ülkemizin tüm meselelerinde hayırlı ve başarılı hizmetler temenni ederiz.

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

Başbakan Binali Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. Peki açıklanan yeni kabine'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? Nerede doğdu ve kaç yaşında?

Ahmet Eşref Fakıbaba
16 Aralık 1951 tarihinde Birecik’de doğan Türk siyasetçi. 2009’da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerde 77.997 oy alarak (%44) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. 22 Ocak 2013’te, halen belediye başkanlığı görevini devam ettirirken, Ak Parti’ye katılmıştır.

Birecik Lisesi'ni başarıyla tamamlayıp, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 1975 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. 2 yıl başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesi'ne geçiş yaptı. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesi'ne tayin oldu.

1994-2004 yılları arasında 11 yıllık başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı. Sonra’dan Saadet Partisi’ne katılmış ancak Numan Kurtulmuş’un partiden ayrılış nedenini gerekçe göstererek partiden istifa etmiştir. 2015 milletvekili genel seçimlerinde Şanlıurfa milletvekili seçilmiştir. 
Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Fakıbaba'dan ilk açıklama geldi!

Başbakan Binali Yıldırım açıkladığı yeni kabinede en sürpriz isim olan yeni Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'dan ilk açıklama geldi.

Yeni, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba konuştu. Bakanlığın kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Fakıbaba, "Önemli olan bakanlığın hakkını vermek" dedi.

Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini Faruk Çelik'ten devralacak.

İŞ DÜNYASI YENİ KABİNEDEN UMUTLU
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Hükümet içerisindeki kabine revizyonunu olumlu buluyoruz. Ekonomi kurmaylarının yerini koruması ekonomide gidişatın iyi olduğu göstergesidir." dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Palandöken, "Yeni, tecrübeli, icraatçı bakanların görevde kalması esnaf-sanatkâr camiası olarak bizi sevindirdi. Ekonomi yönetimi güven vermeye devam ediyor.

Revizyon sonrası siyasi ve ekonomik istikrar devam edecektir. Yeni kabine revizyonunun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 16:08

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52