Gıda Bakan Yardımcısı Arzu görevine başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Kutbettin Arzu görevine resmen başladı.

Gıda Bakan Yardımcısı Arzu görevine başladı
Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu’nun yeni makamındaki ilk misafiri Bakan Eker oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, göreve yani başlayan Bakan Yardımcısı Arzu’ya, Bakanlığı gezdirdi. Bakan Eker, Arzu’ya yeni görevi için hayırlı olsun dileklerini belirtti.

Bakan Yardımcısı Arzu, makamında yaptığı konuşmada, Türkiye’de bakan yardımcılığı kavramıyla yeni tanışıldığını ancak burada herkesin ortak hedefinin toplumun refah düzeyinin yükseltilmesi konusunda çaba göstermek olduğunu söyledi.

Tarım Bakanlığı’nın bugüne kadar göstermiş olduğu performansı sürdüreceğine inandıklarını belirten Bakan Yardımcısı Arzu, şöyle konuştu:

“Dün bakan yardımcılığını tebellüğ ettik Sayın Bakanın makamında, ardından kendisinin daha önce kullandığı makam odasına birlikte geldik. Sayın bakanımız lütfettiler ve burayı bize tahsis ettiler. Bu sabah da görevimize başladık. Türkiye’de bakan yardımcılığı yeni bir kavram ama burada hepimizin ortak hedefi insanlarımızın refah düzeyinin yükseltilmesi konusunda çaba göstermek. Herkes farklı konumlarda bu çabayı gösteriyor. Biz de daha önce değişik kurumlarda bu çabayı gösteriyorduk. Bu defa da bakan yardımcısı olarak Sayın Bakanımızın önermesi, Başbakanımızın takdiri ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla bu göreve layık görüldük. Biz de gücümüzün yettiğince bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Sonuç itibariyle Türkiye’de tarımın çok büyük bir önemi var, hem teşkilat açısından, hem üretici açısından, hem de tüketici açısından. Çünkü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, toplumun her kesimini ilgilendiriyor. Türkiye son dönemde gıda tarım ve hayvancılıkta çok büyük bir ilerleme kaydetti. Dünyada 11. iken 6. sıraya geldi. Aslında ben birinci sıraya geldi diye bakıyorum. Çünkü önümüzdeki ülkeler kıta ülkeleri. Amerika, Kanada, Hindistan, Çin gibi bizden hem nüfus olarak, hem yüzölçümü olarak onlarca katımız olan ülkeler. Bu nedenle üreticiden tarım teşkilatının tüm çalışanlarına kadar, herkesin burada büyük bir emeği var. Herkesi bu anlamda kutluyorum. Bundan sonra da inşallah birlikte çalışarak Türkiye’yi hak ettiği yere, daha hızlı bir şekilde götürmek için biz de çabamızı göstereceğiz. Tüm ülke halkına saygılarımızı, hürmetlerimizi sunuyoruz. Tarım Bakanlığı’nın bugüne kadar gösterdiği ciddi performansı, hükümetimizin diğer alanlarda da gösterdiği performansı sürdüreceğine inanıyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52