Raf ömrünü uzattı, Doğu’ya günlük süt içirecek

Sek, 4 milyon Euro yatırımla 5 gün saklanabilen pastörize sütün ömrünü 10 güne uzattı. Şirket artık Doğu’dan Karadeniz’e kadar tüm Türkiye’ye günlük süt dağıtımı yapacak.

Raf ömrünü uzattı, Doğu’ya günlük süt içirecek
KOÇ Grubu şirketlerinden Tat Konserve çatısı altında faaliyet gösteren SEK,  ‘günlük’ olarak anılan pastörize sütün raf ömrünü uzattı. Şirket 4 milyon Euro yatırım yaparak soğuk ortamda kapalı halde 5 gün saklanabilen günlük sütün ömrünü 10 güne yükseltti. Raf ömrünün kısa olması nedeniyle uzak bölgelere günlük sütün dağıtımının yapılamadığı söyleyen Tat Konserve Genel Müdürü Güçlü Toker, Tetra Pak ile yapılan işbirliği sonucu Türkiye’nin her bölgesine günlük sütü ulaştırabileceklerini ifade etti. Gelişmiş ülkelerde kişi başına günlük süt tüketiminin yıllık 100 litreye ulaştığını ifade eden Toker, Türkiye’de ise bu rakamın sadece 0.6 litre olduğunu belirtti. Bu oranın düşük olmasının en büyük nedeninin toplama, saklama ve lojistik koşullardaki zorluklar olduğunu dile getiren Toker “Biz, gelişmiş ülkelerde yapılan teknolojik yatırımı gerçekleştirerek bu sorunu çözdük. Tetra Pak ile yaptığımız işbirliği sonucu 4 milyon Euro yatırımla günlük süt ömrünü uzatan ambalajlar geliştirdik. Bundan böyle Güneydoğu’dan Karadeniz’e kadar Türkiye’nin her noktasındaki tüketici günlük süt içebilecek” diye konuştu.

Yeni ürünün fiyatında artış olmayacak

Yeni üründe fiyatın pastörize sattıkları sütle aynı fiyatta olacağını ifade eden Toker “Dağıtım kanallarımızın gelişmesiyle birlikte Türkiye genelinde bu ürünün toplam pazar payını büyütmeyi hedefliyoruz. Sağlıklı süt tüketimini Türkiye’de Avrupa seviyesine çıkarmayı planlıyoruz. Orta vadede hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu. Ürünün ömrünün nasıl uzatıldığına ilişkin bir soruya karşılık da Toker “Tetra Pak ile yaptığımız işbirliği sonucu özel bir ambalaj geliştirdik. Fakat sütün soğukta muhafaza edilmesi gerekiyor ki 10 gün dayanabilsin. Bu sistem dünyada her yerde kullanılıyor ve kimyasal katkı içermiyor. Kesinlikle sağlığa zararlı değil” dedi. EKONOMİ SERVİSİ

Tüketilen sütün yüzde 40’ı açık

Türkiye’de tüketimi yapılan sütlerin yüzde 40’ının açık süt olduğunu ve bunun sağlık açısından tehdit oluşturduğuna değinen Toker, pastörize süt tüketimi alışkanlığının artması gerektiğini ifade etti. Türk halkının açık süt kullanımını gelenek haline getirdiğinden bahseden Toker “Süt insan sağlığı açısından olmazsa olmaz bir içecek. Anne karnından itibaren başlayan ve ömrümüzün sonuna kadar tüketmemiz gereken bir besin. Bunu yaparken tükettiğimiz sütün  ne koşullar altında üretildiğini de bilmemiz gerekiyor. Açık süt steril olmayan koşullarda satılıyor, vatandaşlarımız mutlaka paketli süt kullanmalı” diye konuştu. Toplantıya katılan, Tetra Pak’ın Orta Doğu Bölgesi’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Francis Goodenday ise cam şişe ambalaja göre yeni ambalajın, hem dolum hem de malzeme bakımından daha ileri bir teknolojiye sahip olmasının, içerisindeki ürünün raf ömrünü olumlu yönde etkilediğini belirtti. Goodenday, ürünün yüzde 70 karton, yüzde 30 geri dönüştürülebilen plastikten olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52