Et ve Süt Kurumu'ndan önemli açıklama

Et ve Süt Kurumu, bir basın açıklaması yaparak ithal edilen etlerin üretici ve tüketici aleyhine oluşabilecek fiyat dalgalanmalarını önlemek amacıyla ihtiyaç duyulduğunda kullanılacağını duyurdu.

Et ve Süt Kurumu'ndan önemli açıklama


Haber / Buğrahan Kırımlı
Gıdavitrini
- Geçtiğimiz hafta, Bakanlar Kurulu Kararı ile Et ve Süt Kurumu'na 31.12.2018 tarihine kadar geçerli olmak üzere, 500 bin baş canlı büyükbaş, 475 bin baş canlı koyun ve keçi, 75 bin ton büyükbaş hayvan eti ile 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olmak üzere 20 bin ton çeyrek karkas için %0 gümrük vergisiyle ithalat izni verilmiş, bu gelişmeyi Gıdavitrini okuyucularıyla paylaşmıştık. 

Konuyla ilgili Et ve Süt Kurumu bir basın açıklaması yaparak, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren gümrük vergisiz et ithalat izni ile ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

'Menfaatçilere fırsat verilmeyecek' vurgusu

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:
"29 Temmuz 2017 Tarihli ve 30138 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2017/10604 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 31.12.2018 tarihine kadar geçerli olmak üzere, 500 bin baş canlı büyükbaş, 475 bin baş canlı koyun ve keçi, 75 bin ton büyükbaş hayvan eti ile 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olmak üzere 20 bin ton çeyrek karkas için Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne %0 gümrük vergisiyle ithalat izni verilmiştir.

Kurumumuza verilen bu yetkiyle alakalı olarak bazı medya organlarında yer alan haberlerde, bu yetkinin üreticilerimizin aleyhine sonuçlar doğuracağı yönünde değerlendirmelerin yapıldığı görülmektedir.

Et ve Süt ve Kurumuna verilen bu yetki, her zaman olduğu gibi üretimde sürdürülebilirliği sağlamak ve spekülatif girişimlerle üretici ve tüketici aleyhine oluşabilecek fiyat dalgalanmalarını önlemek amacıyla ihtiyaç duyulduğunda kullanılacaktır.

Et ve süt ürünleriyle ilgili piyasa düzenleme görevini yürüten kurumumuz, piyasayı bozmaya ve buradan menfaat temin etmeye dönük girişimlere hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Üretici ve tüketici lehine işleyecek bir piyasanın temini için gerekli adımları zamanında ve kararlılıkla atmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 17:11

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sait Gürbüzer
Sait Gürbüzer - 7 yıl Önce

Devletimizin Kurumuna Güveniyoruz. kimse Çıkarları icin Lekeleme ve Karalama yapmasın Et fiyatlarındaki yükseliş yüzünden bir çok Dargelirli insanlar Temel gıdamız Eti'n tadını unuttular. Kimin umrun da Menfaat ve Rant peşinde olanlar Ülkemizin Kurumunun Çalışmasını engellemeye Calılanları Vatan haini sayarım. Et Süt Kurumunç piyasayı Serbest bırakmasın Kara borsacılara Rantcılara Meydan nı boş bırakmasın Kurumun bu Calışmasını doğru buluyorum destekliyorum olması gerekeninde gecikilmeden Sonuçlandırılsın. Ülkemizde hayvancılığı denge ve Üretimin maliyetini azaltmak icin çok çalışmak lazım Köylülerimizin hem ekmesi hemde hayvan besleyip üretmesi Lazım. Saygılarımı sunarım.

Özer yiğenli
Özer yiğenli - 7 yıl Önce

Tüm kalbimle destekliyorum ve Et balık kurumunun fırzatcılara karşı yapmış olduğu bu hamle için teşekkürler

Faik can
Faik can - 7 yıl Önce

Evet devletimiz üreticiyi yerden yere yere nasıl çarparım diye baya gayret gösteriyor tam harman başlıyor buğday biçiliyor 10 gün sonra buğday taban fiyatını açıklıyor en kıral buğday fırsatçılık yapan tüccarın eline 85 kuruşa satılıyor tam kurban yaklaşıyor dışardan et geliyor buğday ya zam yok hazır yeme sürekli zam geliyor ankarada biz kuzuyu tüccara yalvararak satıyoruz canlı 17 lt ye İstanbulda et fiyata bakıyorum 50 TL den yukarı tırmanıyor ben ailemle köyde o hayvanı yetiştirmek için çile çekiyorum fırsatçılar bürolarında paralarını sayıyor ondan sonra devletimiz fırsatçılar önümü kesiyor yoksa yoksa yeşil fırsatçılar doğuruyor bilmiyorum kim benim ve benim gibi kışın sovuğunda elleri yazın sıcağın dudakları çatlayan kişilerin hakkını yiyor yada başkasının yemesine izin veriyorsa zehir zıkım olsun iki cihanda iki yakası bir araya gelmesin.

Erkan özbey
Erkan özbey - 7 yıl Önce

katılıyorum sait gürbüzer in yorumuna yüreğine saglık

Mike hummer
Mike hummer - 7 yıl Önce

Faik can doğru söylüyor. Diğerleri yandaş yorumdan öteye geçmez.

Sedat kar
Sedat kar - 6 yıl Önce

sait gürbüzer bir insan bukadar güzel yorum yapar tebrik ederim

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52