Salçanın küflenmesi nasıl önlenir

Her ev hanımının mutfaktaki sorunlarından biri ve neredeyse her yemeğimizin ana maddesi olan salçanın küflenmesini, uygulayacağınız basit birkaç yöntemle önleyebilirsiniz.

 Salçanın küflenmesi nasıl önlenir


Gıdavitrini - Salça, mutfaklarımızın vazgeçilmezi ve neredeyse her yemeğimizin ana maddesi. Domates ve biber olarak kullanılan salça güzel bir yemeğin olmazsa olmazı. Her ev hanımının mutfaktaki sorunlarından biri olan salçanın küflenmesini, uygulayacağınız basit birkaç yöntemle önleyebilirsiniz.

İşte salçayı uzun süre muhafaza etmenin püf noktaları.

- Hazır salça aldıysanız teneke kutudan çıkarıp cam kavanoza aktarın. Ardından salçayı kuru ve serin bir yerde saklamaya özen gösterin.

- Hazır salçanın son kullanma tarihine dikkat edin. Son kullanma tarihine yakın ürün satın almayın. Salçanın küflenmesini istemiyorsanız mutlaka içine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip salçayı karıştırın.

- Salçanın uzun süre oksijenle temas etmesini önleyin. Salçaları bu şekilde dolapta bırakacaksanız üzerini bir kapakla örterek küflenmesini geciktirebilirsiniz.
- Teneke kutuda sakladığınız salçaları dolapta açık halde bırakmak salçaların küflenmesine zemin hazırlar. Salçaları teneke kutunuzdan bir miktar aldıktan sonra kullanılan kısmın üzerine bir miktar sıvı yağ dökün.

- Salçaların kapaklarını her kullanışta sıkı bir şekilde kapatmak ve kullandıktan sonra üzerine kaya tuzu eklemek de salçalarınızın küflenmesine engel olur.

- Salçaları buz kalıplarının içerisinde saklayarak küflenmesini önleyebilirsiniz. Donan salçaları tencereye koyduğunuz zaman eriterek kullanabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 20:58

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52