Ekonominin gündemi gıda enflasyonu

Gıda enflasyonundaki artış gündemdeki yerini koruyor. Bakan Mehmet Şimşek’in çağrısıyla bir araya gelen Gıda Komitesi, kısa ve uzun vadeli tedbirler aldı.

Ekonominin gündemi gıda enflasyonu

Gıdavitrini - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Yıllık enflasyon oranının son 9 yılın en yüksek seviyesini görmesi üzerine hükümet yetkilileri harekete geçerek çözüm arayışına girdiler. Bakan Mehmet Şimşek’in çağrısıyla bir araya gelen Gıda Komitesi, kısa ve uzun vadeli tedbirler aldı. Medya Takip Merkezi (MTM), gıda enflasyonunda yaşanan artışı medya üzerinden inceledi…

Nisan ayında tartışma konusu olan gıda enflasyonundaki artış, hükümet yetkililerinin olduğu kadar medyanın da gündemindeydi. TÜİK’in açıkladığı Nisan ayı enflasyon rakamlarının beklenenden yüksek çıkması, yetkilileri harekete geçirdi.  
TÜİK’in rakamlarına göre TUFE yüzde 1,31 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise Ekim 2008’den bu yana en yüksek seviyeyi görerek yüzde 11, 38’e ulaştı. 

Dış ticarette tedbir alındı 
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yaptığı çağrı üzerine toplanan Gıda Komitesi, ağırlıklı olarak işlenmemiş gıda enflasyonunu sınırlandıracak kısa vadeli tedbirlerin karara bağlandığını açıkladı.  Orta ve uzun vadede ise yapısal konulara ilişkin çalışmalarda gelinen aşamalar değerlendirildi.
Bakan Mehmet Şimşek, işlenmemiş gıda fiyatlarındaki artışın enflasyon görünümüne olumsuz yansımalarına işaret ederken, işlenmemiş gıda ürünlerinde iç piyasada arz sürekliliğini gözeten tedbirlerin alınacağını da kaydetti. Şimşek, atılacak bu adımın enflasyonun önüne geçilmesi açısından en kritik adım olacağını vurguladı. 

Medya Takip Merkezi (MTM), gıda enflasyonundaki artışı ve ortaya konan tedbirleri medya rakamları üzerinden de ele aldı. Rapora göre, gıdadaki enflasyon artışı Nisan ayında toplam 8 bini aşan habere konu olurken; yazılı basında bin 592, görsel basında 108 ve internet medyasında 6 bin 378 haberle yer aldığı görüldü. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 11:46

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52