Ekmek mafyasına Ramazan baskını

İstanbul'da ekmeğin fiyatının belirlenmesinden marketlerdeki satışına kadar müdahale eden bir çeteye ağır darbe vuruldu.

Ekmek mafyasına Ramazan baskını
Türkiye'deki mafya çeşitlerine bir yenisi daha eklendi. Ancak bu mafya üyeleri ekmeğini fırından çıkaranlardan oluşuyor. Organize ve Mali Şube ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonla ortaya çıkarılan çetenin tahsilatçılar, titikçiler ve muhasebecilerden oluştuğu anlaşıldı. Fırın mafyasının çalışma sistemi ise diğer çete üyelerine göre biraz daha farklı.

Önce kendisine bir bölge seçen çete, fırıncılar üzerinde yavaş yavaş hakimiyet kuran çete, bir süre sonra ekmek fiyatlarını belirlemeye başlıyor. Kanunen yasak olmasına rağmen fırıncıların belirli bir fiyatın altında ekmek satmasını engelliyor. Belirlenen fiyatın altında ekmek satmak isteyen fırıncılar mayfa üyelerinin salıdırısına uğruyor. Fırın çetelerenin belirledikleri fiyatın dışında ekmek satan fırın ve market sahipleri ve çalışanlar darp ediliyor, silahla yaralanıyor ve işyerleri kurşunlanıyor.

Herkesin haraç bölgesi farklı
Mafya üyelerinin kendi aralarında darp ettikleri ve yaraladıkları kişiler ile ilgili konuşmaları da dinlemeye takıldı. Bir konuşmada mayfa elemanı "Ben bunu bir daha vurayım istersen abi" diyor. Bir başka konuşmada ise "Ben alınsam diyeceğim ki vurduran Orhan A. Bana dediki vur hesabı ben de vurdum, bu kadar basit. İşin hakkı bu kadar değil 5 milyar 6 milyar" sözleri dikkat çekti. Polis bu konuşmaları da soruşturma dosyasına ekledi. Hangi fırının hangi markete ekmek satacağını da belirleyen çetenin kendi istekleri dışında ekmek veren fırınların ekmeklerini marketlerden toplattıkları, çöpe attıkları tespit edildi. Dinlemeye takılan bir görüşmede mafya üyelerinin "Haramidere Sonevler'e ben bakıyorum. Balıkyolu kısmına Ömerle Osman bakıyor. Yukarı kısımlara Şahinle Nihat bakıyor" demeleri, İstanbul'u kendi aralarında paylaşmaları şeklinde yorumlandı. Mafyanın kendi isteklerine uymayan fırın ve marketleri 174 Alo Gıda Hattını arayarak ihbar ettikleri, fırıncılardan fon adı altında günlük 60 ila 100 lira arasında para topladıkları öne sürüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52