Çarşı ve pazarlar bayramdan önce denetlenmeli

TESK Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı'ndan önce Sağlık Bakanlığı ekiplerinin, çarşı ve pazarları hijyen yönünden denetlemesini istedi.

Çarşı ve pazarlar bayramdan önce denetlenmeli
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı'ndan önce yetkililerin çarşı ve pazarları hijyen ve fiyat denetiminden geçirmesi gerektiğini bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi piyasalardaki alışverişlerin hız kazanmaya başladığını belirterek, vatandaşları gıda alışverişi yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Geçen yıl 6 günlük bayram tatilinde kredi kartı harcamalarının 3,7 milyar liraya ulaştığını anımsatan Palandöken, şunları kaydetti:
"Sağlık Bakanlığı ekipleri, il ve ilçe zabıta müdürlükleri çarşı ve pazarları hijyen ve fiyat yönünden denetim altına almalı. Denetim sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları olup olmadığı da kontrol edilmeli. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkarın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmeli."

Kurban Bayramı nedeniyle piyasada kalitesiz bıçak, satır ve baltalar satıldığına dikkati çeken Palandöken, Çin malı bıçaklar yerine TSE damgalı, logolu çelik bıçakların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Palandöken, açıklamasında, "Kurbanlık kesmek ustalık ister. Kurbanlarınızı mutlaka görevli kasaplarımıza kestirin" ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52