Başbakan'dan donzede çiftçiye müjde

Zirai don ve dolu afeti nedeniyle çiftçilerin borçlarının ertelenmesini kapsayan kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığı açıklandı.

Başbakan'dan donzede çiftçiye müjde
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, don ve dolu afeti nedeniyle çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesini kapsayan kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını açıkladı.

AK Parti Malatya Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Türkiye genelinde 61 ilde don ve dolu afeti nedeniyle çiftçimiz bu yıl büyük bir zirai afet yaşadı. Malatya özelinde ise kayısı çiftçimiz, kayısı ağaçlarının dondan zarar görmesi nedeniyle yüzde 90'ı aşan bir zararla karşılaştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Malatya'ya gelerek kayısı bahçelerinde incelemede bulunmuştu. İlk günden beri gerek Türkiye ve gerekse de Malatya özelinde hükümetimiz konuyla yakından ilgilendi ve süreci yakından takip etti.
Sayın Başbakanımız süreci baştan beri yakından takip ediyor. Konuyu AK Parti MKYK'da Sayın Başbakanımıza detaylı bir şekilde aktarmıştık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker tarafından Bakanlar Kurulu'nda ise yine zirai afet ile ilgili olarak Sayın Başbakanımıza detaylı bir dosya sunulmuştu. Don ve doludan dolayı mağdur olan çiftçilerimiz için hükümetimiz ilk aşamada Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi ile ilgili çalışmasını kapsayan Bakanlar Kurulu kararı, Sayın Başbakanımız tarafından imzalanmıştır. Sayın Başbakanımıza, hükümetimizin değerli bakanlarına ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 14:56

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52