Bakliyata Ramazan zammı!

Ramazan öncesi Eskişehir'de kuru fasulye ve nohuta yüzde 100 zam yapıldığı öğrenildi. Zam yok vaadine kanan tüketici isyanda...

Bakliyata Ramazan zammı!

Eskişehir'de İstiklal Mahallesi'nde kuru bakliyat işi yapan Fevzi Çoban, 2 TL'ye sattıkları kuru fasulyeyi şu anda 5 TL'ye sattıklarını söyledi. Her yıl Ramazan ayı öncesinde gıdada yaşanan fiyat artışlarının bu sene de devam ettiğini belirten Çoban, "Ramazan ayına az bir süre kala işlerimiz durdu. Hiçbir hareket yok. Vatandaşlar tatilde. Vatandaşlar geri dönüş yapmıyor. Yapanlar da varsa köylerine gidiyor. Vatandaşın gelmesini bekliyoruz" dedi. 

Son bir hafta içinde sarı mercimeğin fiyatının 2 TL'den 4'TL'ye çıktığını söyleyen Çoban, "1 ay evvel 2 TL'ye sattığımız kuru fasulye ve nohuta yüzde 100 zam geldi. 2 TL olan kuru fasulyenin fiyatı 4 ila 5 TL arasına çıktı. Nohut ise 2 TL'den 5 ila 6 TL'ye yükseldi. Yerli üretim olmadığı için dışarıdan geliyor. Satışlar da yüzde 100 düştü. 1 ay öncesine kadar 14 TL olan sıvı yağ, şimdi fabrika çıkışı 21 TL'ye satılıyor" diye konuştu. 

Ramazan alışverişine çıktığını kaydeden Musa Çiftçi ise, "Fiyatlarda artış var. Ramazan öncesi fiyatlar normaldi. Ürünlere zam geldiği çok belli. 'Ramazan öncesi zam olmayacak' deseler de zam oluyor. Gizli zam var. Kimse fark etmiyor" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52